Jos minulle sattuisi jotain

Kaupallinen yhteistyö Turva

Eihän sellaista halua edes ajatella. Että jommallekummalle meistä vanhemmista sattuisi jotain.

Mutta elämä on arvaamatonta, ja näitä asioita kannattaa ajatella. Vaikka olemme vielä suhteellisen nuoria, ei vakavat sairaudet tai onnettomuudet katso ikää eikä elintapoja.

Mieheni ajaa päivittäin työmatkoja, ja tiellä ei koskaan tiedä, mitä eteen tulee.

Kun meidän esikoinen syntyi melkein 6 vuotta sitten, minulle tuli jostain hormoneista kamala pelko, että mies ajaa työmatkalla onnettomuuden ja menetämme hänet.

Ensimmäisenä pelon aiheena ei silloin tosiaankaan ollut, että miten pärjäisin lapsen kanssa taloudellisesti.

Pelkäsin lähinnä sitä toisen ihmisen menettämistä. Meillä ei silloin ollut henkivakuutuksissa toisiamme edunsaajina, eikä asia tuntunut ajankohtaiselta.
Nyt vuosien jälkeen ymmärrän, että on parempi varautua kaikkeen.

Jos menettää puolison, siinä tilanteessa voi menettää samalla perheen yhteisen kodin talousvaikeuksien takia ja joutua surun keskellä myös äkilliseen taloudelliseen ahdinkoon. 

Jos meistä jompikumpi menehtyisi, kaipaamaan jäävien elämä mullistuisi.

Henkivakuutus on olemassa sitä varten, että kuoleman koskettaessa toinen meistä ja lapset pärjäävät sen aikaa, että saavat elämän taas raiteilleen.

Meidän vakuutussumma on tällä hetkellä aika pieni, noin 50 000. Hinta noin 10 e kuussa.

Jos toinen meistä kuolisi, tämä summa maksetaan puolisolle, jotta hän ja muu perhe pärjäisi taloudellisesti.

Summaa täytyykin nyt nostaa, kun lainaa on otettu rakentamisen myötä. Jos vaikka minä kuolisin, niin vakuutuksen pitää olla sen verran iso että puolisoni selviää talolainasta, etteivät he menetä kotiamme.

Meidän henkivakuutuksemme on Turvan Parikulta.

Parikulta on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus, ja jos toinen kuolee, korvaussumma maksetaan edunsaajille.

Jos molemmat kuolevat yhtäaikaa, maksetaan molempien summasta puolet edunsaajille.Eli tämä siis tulee meille edullisemmaksi, kuin se että molemmilla olisi erillinen henkivakuutus! 

Henkivakuutus on todella halpa hinta siitä, että voi turvata kuolemantapauksessa muun perheen pärjäämisen.

Hintaesimerkki Turvan Parikullasta:

Pariskunta, ikä 30 vuotta, joista vähintään toinen ammattiliiton jäsen. Korvaussumma 50 000. Parikulta - henkivakuutuksen vuosimaksu 96, 90 € = 8,08 € /kk.

Ja yhden hengen henkivakuutus on vielä halvempi, samoilla spekseillä noin 5 euroa kuukaudessa. Eli saman verran, kun vaikka yksi iso jäätelöpallo jätskikioskilla.

5 euroa voi olla monelle isokin raha, mutta mitä henkivakuutus sillä tarjoaa, niin menetyksen sattuessa turva on tuota kuukausittain menevää vitosta isompi asia.

Jos teillä ei vielä ole henkivakuutusta, niin se kannattaa kyllä hankkia. 

Minä ainakin haluan varmistaa, että jos minusta aika jättää, niin muilla olisi asiat niin hyvin, kuin vain on mahdollista. Ettei he joutuisi luopumaan heti kodistakin.

Pyydä tarjous vakuutuksesta täältä. Koskaan ei tiedä, milloin sairaus tai onnettomuus sattuu omalle kohdalle.