Korona - otin lapset pois kerhoista ja perun harrastuksia.

Ei minun, ei sinun, vaan meidän kaikkien takia.

Vaikka en ole koronaviruksen riskiryhmää, eivätkä lapseni ole, niin ei se tarkoita, ettei minun kuuluisi toimia vastuullisesti.

Jokaisella meillä on oma vastuumme, heikompien puolesta. Jos voit, jätä ylimääräiset menot väliin.

Ihmettelen, miksi päättäjiltä ei ole tullut vielä kehotuksia ja määräyksiä perua kokoontumisia. Miksi pitää toimia, vasta kun on liian myöhäistä?

Meidän lapset ei kärsi siitä, että otan heidät kevääksi sisäkerhoista pois. Toistaiseksi jatkamme vielä ulkokerhoissa.

Koronavirus tarttuu lapsista, vaikka lapsessa ei olisi merkittäviä oireita. Lapset nuolevat samoja pintoja, laittavat kädet suuhun ja nenään.

Kehotan jokaista miettimään, jos vaan voi, niin vähentää yleisiä kokoontumisia minimiin. Kaikille se ei ole mahdollista, mutta ne toimet mitä voi helposti tehdä, tekisin.

Suurimmalla osalla meistä on joku tuttu, jolla on perussairauksia tai lähipiirissä on vanhuksia tai vauvoja. Heidän vuokseen tämän viruksen leviämisen estämiseen pitäisi meidän kaikkien osallistua.

Ei tämä mitään herkkua ole. En minä siitä nauti, että otan lapset pois kerhoista. Mutta pitää ymmärtää, että olen vain yksi monista ja toivon, että moni muu tekee saman ja yhdessä vaikutamme viruksen leviämiseen.Ei ole kyse siitä, pelkääkö itsensä puolesta! Kyse on siitä, että toimisimme vastuullisesti. Sitä vähemmällä pääsemme ja sitä nopeammin tämä on ohi. 

Välinpitämätön asenne pitkittää ongelmaa, joten toivon kovasti, että me tavalliset kansalaiset osaamme tehdä päätöksiä jo ennen kuin valtionjohto niin määrää.

Aion välttää kauppakeskuksia ja perua menojani. Toivottavasti läheiseni ymmärtävät. Matkoista odotan jo, että lennot perutaan. Ruokaostoksia teemme nyt mahdollisimman paljon verkosta.

Tilanne ei vielä ole paha Suomessa. Mutta jos katsotte esimerkiksi Ranskan ja Espanjan tilastoja, niin kun he olivat alle 2 viikkoa sitten tässä tartuntamäärässä, ja nyt tartuntoja on Ranskassa reilut 2200 ja 48 kuollutta. Joka päivä tartuntojen saaneiden määrä kasvaa. Espanjassa sama. 

En edes mainitse Italiaa ja Saksaa, Irania. Ruotsissakin on jo tilanne karannut.

Me olemme harvemmin asuva kansa, mutta sama tulee tapahtumaan täällä, jos emme toimi ajoissa ja vähättelemme asiaa.

Toistan itseäni, toivottavasti olen hysteerikko. Mieluummin olen hysteerikko kuin tartutan jonkun.


Kaikkea hyvää päivääsi! :)