Keidasta rakentamassa terassille, osa 2: Terassin suojaksi aurinkopurje

 En itse pahemmin välitä paahteesta tai helteestä, hakeudun ennemmin suojan puoleen. Meidän terassi on kuitenkin paljon auringossa, taitaa osoittaa lounaseen eli aurinko paistaa iltapäivän ajan tähän. 


Niinpä suojaa oli mietittävä, ja aurinkopurje tuli jostain mieleen. Googlettelin eri vaihtoehtoja, useimmiten vastaan tuli kolmionmallisia, mutta ei ihan tarpeeksi isoja, että saisimme hyödynnettyä talon ja saunan välisen raon kiinnitykseen. Enkä halunnut lähteä teettämään, ja maksaa moninkertaisia summia valmiisiin tuotteisiin verrattuna. 

Moni on jo instassa laittanut viestiä, ja itse löysin aurinkopurjeita edullisesti ainakin seuraavista paikoista: 


Clas Ohlsonilta 5x5x5 

Ikea 3x2 m

Biltema kaksi eri kokoa

Kodin Ykkönen laaja valikoima kokoja ja malleja ja värejäOn varmasti monissa muissakin verkkokaupoissa, mutta nämä tuli ekana vastaan. Meidän on siis Kodin Ykkösestä ostettu, ja koko oli 7x4 metriä. Kiinnitimme sen ruuvikoukuilla hirteen. Etsimme alkuun sellaisia jousiruuveja väliin, mutta niitä ei ollut Biltemassa eikä K- Raudassa nyt, niin jätimme väliin toistaiseksi ja katsomme, miten pärjätään ilman.Kiinnitimme purjeen epäsymmetrisesti niin, että vesi laskeutuisi halutusta kohdasta alas. Eli tuohon, missä on myös räystään kautta tuleville vesille salaojitus. Nyt purje suojaa paahteelta, mutta myös pieneltä vesisateelta. Samoin sisätilat ovat nyt vähän auringolta suojassa! Tuulessa leijuva purje tuo aika ihanan fiiliksen terassille, oon ihan rakastunut.Tule seuraamaan myös instaan tai facebookiin! :) Suosittua