Kuvia pihasaunasta ja saunan pukuhuoneen sisustuksesta

 Oon pikkuhiljaa sisustanut meidän pihasaunan pukuhuonetta haluamaani suuntaan. Vähän se on sellainen "kaikkea ylijäämää kasattu yhteen huoneeseen ja roskalavalta loput" - tyyppinen ratkaisu :D Mutta ei viitsi kaikkea heti ostaakaan. 

Pukuhuoneessa on siis rautainen sänkysohva, jonka olen joskus paikallisesta Facebookin roskalavaryhmästä haalinut. Se on siellä sillä ajatuksella, että pukuhuone voi tarpeen tullen toimia myös yösijana, jos olisi yövieraita. Arkku on kulkenut matkassa yli 10 vuotta, se oi puolisollani aikanaan olohuoneessa, kun tapasimme ja nyt siinä säilytetään saunan laudeliinoja. 

Maton tilasin asiakseen, vertailin pyöreiden juuttimattojen hintoja ja edullisin löytyi Vekeltä. Vähän saisi ehkä olla isompikin, mutta nyt tuli tilattua tuon kokoinen :) Koristetyynyjen päällisiä tilasin vaaleana, koska halusin selkeän värimaailman sohvaan. Patja löytyi roskalavalta ja sen päälle laitoin pussilakanan suojaksi. 


Polttopuita on säilössä metallisessa korissa, joka meille ostettiin aikanaan entiseen taloomme. Siinä on ollut milloin pehmoleluja säilytyksessä, joskus taas takkapuita. Samoin seinällä oleva peili oli jo entisen kotimme olohuoneen seinällä ja nyt sai paikan tuolta.  Lyhdyt ostin kans uutena.

Uusia hankintoja on tuo ovistopparina työtään tekevä pieni siili. Se oli niin suloinen, että halusin sen ihan sen takia meille. Seinällä oleva seinäkoriste, kuivattu lehti oli ostos ystävältäni, kun hän kyllästyi siihen omassa kodissaan.Pukuhuone toimii usein mulle työskentelypaikkana, sinne voin mennä rauhassa tekemään illalla töitäni kun kotona nousee volyymit kaakkoon.Saunan puolella meillä on hyvin yksinkertaista. Sieltä löytyy kotimainen Mondexin Klapi puukiuas - puukiuas oli ehdoton valinta. Edellisessä kodissamme valitsimme sähkökiukaan ja se ei ollut meidän juttu, puukiuas luo niin ihanan tuoksun ja tunnelman elävällä tulellaan. Kiuas lämmittää nopeasti ja on se kieltämättä ihan näyttäväkin, kun kivet on hienosti esillä. 

Mieheni rakensi yksinkertaiset lauteet ja siinäpä kaikki. Tää on sopiva meidän saunomisen tarpeeseen :) Suihkun puolelta löytyy Svedbergsin kalusteet. Peilikaappi on ehkä suosikkini, kun pyöreän peilin taakse kätkeytyykin säilytystilaa :) Laatat on Pukkilasta.Tarkoitus olisi joskus vielä ehkä varustella pukuhuone pienellä jääkaapilla - siellähän voi olla vaikka saunan jäähyä varten pillimehut tai jos joku on yökylässä, häntä varten evästä :) Jokatapauksessa ajatuksena on ollut, että siellä voi hyvin vaikka nuoriso teininä sitten yöpyä kaverin kanssa jos haluaa. Tämmöistä tällä kertaa. Tervetuloa seuraamaan juttujani Facebookin puolelle ja Instagramiin, molemmissa on vähän omat juttunsa ja jakonsa :) 
 

Suosittua