Miten pärjäisin, jos puolisoni menehtyisi?

 Kaupallinen yhteistyö Henkivakuutusyhtiö Kaleva


Me otettiin elämämme suurin laina vuosi sitten. Rakennettiin talo, jota maksetaan vielä pitkään. Oma talo on ihana, mutta isossa lainassa on aina riskinsä. Esimerkiksi se täytyy miettiä, miten lainan kanssa pärjää, jos toinen meistä menehtyy?Olen puhunut blogissani avoimesti rahasta ja tällä kertaa avaan vähän sitä, miten meidän tapauksessa on turvattu se, että asuntolaina ei pääse kaatumaan päälle, jos toinen meistä kuolisi. Minä olen valinnut tehdä töitä kotona, ja hoitaa lapset kotona mahdollisimman pitkään. Tämä sopii myös puolisolleni, yhteisiä päätöksiä tällaisten asioiden tulee olla. 

Vaikka tulen ihan hyvin toimeen, ei minulla olisi tulojeni avulla mitään mahdollisuutta pitää tätä perheemme kotia, jos miehelleni sattuisi jotain ja hän menehtyisi. 


Henkivakuutus on ihan ehdoton olla, kun taustalla on iso asuntolaina. Muistaakseni meidän asuntolainan saannin ehtonakin oli henkivakuutus, ja onneksi oli. Ehkä ei olisi muutoin tullut ajateltua koko asiaa!

Tulevaa ei voi ennakoida. Jos puolisoni menehtyisi, minä ja lapset saisimme hoidettua asuntolainan henkivakuutuksen korvauksella. Se tarkoittaisi, ettemme joutuisi heti surun keskellä luopumaan talosta, muuttamaan ja miettimään, miten selviämme taloudellisesti. Henkivakuutus kannattaa ottaa jo nuorena, kun on terve. Sairauskaan ei välttämättä estä henkivakuutuksen ottamista.


Kun saimme esikoisemme 7 vuotta sitten, minuun iski pelko siitä, että puolisolleni käy jotain työmatkalla, jonka hän ajaa päivittäin. Ajatus vaivasi minua tosi usein, kai pelkäsin jääväni lapsen kanssa yhtäkkiä yksin. Olin paljon Ruun kanssa kaksin päivisin, ja oli aikaa murehtia tuollaisia hormonihuuruissa. Nyt en enää ajattele asiaa samalla tavalla kuin silloin - eihän etukäteen murehtiminen mitään auta tai estä. 

Sama juttu toisinpäin. Jos minä menehtyisin, mieheni tilille maksetaan summa, joka kattaa asuntolainamme. Näin hänen ei tarvitse alkaa miettimään heti talosta luopumista, kun muutakin mietittävää silloin varmasti olisi - lapsille päivähoitopaikkojen etsiminen olisi heidän arkeensa jo iso muutos. Henkivakuutuskorvauksen turvin lapset saisivat yhä asua perheemme kodissa ja jatkaa siltä osin elämäänsä. Kaiken surun ja murheen keskellä on lohtua siitä, ettei talous kaadu niskaan.

Jos toinen meistä sairastuu vakavasti ja menehtyy, henkivakuutus on se, joka korvaa. Kalevan henkivakuutus on Suomen edullisin. Jo muutamalla eurolla kuukaudessa saat henkivakuutuksen, joka antaa taloudellista turvaa. Henkivakuutuksia kannattaa ehdottomasti vertailla. Täältä voit laskea, minkä verran Kalevan henkivakuutus maksaisi sinulle. Kannattaa käydä laskemassa - voit yllättyä positiivisesti! Ja jos sinä tai puolisosi kuulutte johonkin Kalevan kanssa yhteistyössä olevaan liittoon, voit saada jopa 65% edullisemman henkivakuutuksen Kalevalta. 


Korvaussummaksi kannattaa laittaa sellainen, että se kattaa velat, vuoden tulot ja 20 000 jokaista elätettävää lasta kohden.


Aviopuolison kuollessa perintövero voi yllättää. Silloin voi maksettavaksi tulla jopa kymmenien tuhansien perintöverot. Pelkästään niiden voi joutua luopumaan kodista, jos henkivakuutusta ei ole. 

Henkivakuutuksen edunsaajan päättää sen ottaja. Edunsaajiksi voi nimetä lapsetkin, kokonaan tai osittain. Meillä edunsaajina olemme me vanhemmat, en tiedä miksi ei edes ajateltu lapsia edunsaajiksi. Lapsien tulevaisuuteen säästetään meillä sitten eri tavoin. 


Mekin ollaan vielä suhteellisen nuoria ja terveitä, mutta onnettomuus tai vakava sairaus voi osua kenen vain kohdalle ♥️

Henkivakuutus on sellainen kulu, jota mielelläni maksan saamatta mitään konkreettista, käsin kosketeltavaa vastineeksi. Jos ei teillä vielä ole henkivakuutusta, niin käy nyt katsomassa, miten edullisesti saatte turvattua perheenne talouden, jos kuitenkin sattuu jotain. 
Suosittua