Mitkä olivat tuloni 2020

 Ajattelin taas avoimesti kirjoitella tuloistani. 


Nehän ovat tietenkin ihan julkista tietoa muutenkin, meillä Suomessa jokainen voi käydä tarkistamassa toisen tulot kysymällä niitä verotoimistosta soittamalla :) Että jos jonkun tulot kiinnostaa, niin ei muuta kuin soittoa 029497002. Vielä ei ole viime vuoden tuloja missään esillä, koska ne julkaistaan alkutalvesta. Eli ei kannata vielä soitella viime vuodesta.Mutta omat viime vuoden toiminimellä ansaitut tulot voin jo kertoa, koska olen ne laskenut ja ilmoittanut verottajalle. Jos ne tuosta vielä muuttuu niin sitten muuttuu. Tässä ei nyt pohdita minun mätkyjen tai verojen määrää, tiedän että mätkyjä tulee kun en ole osannut etukäteen maksaa oikein noita veroja :) 

Noissa julkisissa verotiedoissahan on mukana myös henkilöiden saamat tuet eli esim äitiyspäivärahat. Niitä en käsittele tässä omassa julkaisussani, vaan puhun siitä summasta, minkä olen tienannut toiminimelläni. Tämä taas pitää sisällään sekä sometyön, että valokuvaajan työt. Summassa on mukana myös saamani tuotteet ja muut edut, eli jos saan esimerkiksi maton, niin se pitää laskea mukaan tuloihin. Tai jos saan alennusta.Kaikesta tästä pitää maksaa arvonlisäveroa 24 % ja sen jälkeen vielä tulovero. Eli roima osuus tästä summasta lähtee verokarhulle :) Olen kuitenkin tyytyväinen, koska saan tehdä kotoa töitä ja olla vielä pienten lapseni kanssa kotona. Varsinkin pienin, kaksivuotias, on sen verran nuori että haluan vielä pitää hänet kotona. 

Välillä kaipaan kovasti työelämään, jossa minulla olisi työ-yhteisö ja työkavereita ja poistuisin kotoa töihin muualle. No, nyt korona-aikana moni muukin työskentelee kotonaan, joten tuttu tilanne varmasti monelle. Sitten asiaan!  Eli tienasin 52 093 € niin sanotusti palkkaa, rahaa tai tuotteita yhteensä. Ja siitä pois ne alvit ja verot. Koronan vuoksi peruuntui jonkun verran töitä, saa nähdä miten tänä vuonna. Toivottavasti ei peruuntuisi enää mitään.Hei tervetuloa seuraamaan kanaviani Facebookiin ja instaan. Koetan jatkossakin kertoa näistä avoimesti.
Suosittua