Vinkit lapsiperheen reissulle Alavuden seudulle!

 Kaupallinen yhteistyö Visit Alavus


Me vietettiin pieni loma Alavuden seudulla, ja nyt kerron teille mitä kaikkea me puuhattiin, ja mitä kaikkea meillä jäi vielä tekemättä! :) 

Yövyimme 2 yötäTuurin Kauppakylässä, Suomen suurimman matkailukohteen eli Keskisen Kyläkaupan yhteydessä olevassa Hotelli Onnentähdessä! Tilda nautiskelee makuuhuoneen nojatuolissa


Meidän sviitin kylpyhuone


Koko Keskisen Kyläkauppa on itsessään ihan mieletön kohde, ja niin on hotellikin. En ole käynyt Kyläkaupassa ainakaan 20 vuoteen, ja onhan se jotain ihan muuta kuin silloin. Meillä olisi hyvin kulunut koko reilut 2 vrk siellä Kyläkaupan alueella. 

Pelkästään päivän saisin kulumaan upeassa, uudessa Pihamyymälässä. Jos pääsisin tuonne ilman lapsia viettämään aikaani ja saisin rauhassa shoppailla, se olisi aika tuhoisaa lompakolle :D 


Lapset halusivat viettää aikaansa ihan muualla kuin äitin kanssa kauppaa kierrellen, heitä varten Kyläkaupalta löytyi Suomen suurin ilmainen sisäleikkipuisto, Riemu Park. Siellä he viihtyivätkin molempina iltoina pitkään!

29.5. alkaen Kyläkaupalla on vielä entistä enemmän (ilmaista) tarjontaa lapsiperheille: alle 13 vuotiaat pääsevät nauttimaan Miljoona Tivolin hurvituksista ihan ilmaiseksi! Alueelle ei ole pääsymaksua, ja Kyläkaupan Miljardi Kiitos- kampanjan myötä Kyläkauppa lahjoittaa alle 13- vuotiaiden lasten vanhemmille ilmaiset päivärannekkeet! Lue lisää kampanjasta täällä


Pihalla pääsee ilmaiseksi leikkimään nytkin: Kyläkaupan Tavarapuodin etupuolelta löytyy Suomen suurin Muumi - leikkipuisto. Sekin käytiin testaamassa, vaikka tiukkaa teki testata kaikkea mahdollista :) 


Yksi asioista, joka meillä jäi tekemättä ajanpuutteen vuoksi, on Minigolf. Näimme sen kuitenkin Kyläkaupan kupeessa ja rata oli todella houkuttelevan näköinen. Mailoja saa vuokrattua 3 euron hintaan, joten edullista huvia tuostakin tarjolla :) Skeittipuisto taas varmastikin viihdyttää lajia harrastavia, vaikka isompiakin lapsia viihtymään perhelomalla!


Poistuimme me hetkeksi Kyläkaupan alueelta muuallekin, lapset halusivat uimaan! :) Alavudelta löytyy useita hyvin uimarantoja, joista parhaiten varusteltu on Harrin uimaranta. Lisää vinkkejä Alavuden alueen uimarannoista löydät täältä.


Paistoimme makkarat uimarannan vieressä olevalla Tusan lasikodalla

Meille sattui myrskyinen sää, mutta lasikodan sisällä oli lämmin viettää sadetta, jopa kuuma :) Lasikota on aina auki päiväsaikaan. Kyläkaupalla muuten myydään Kyläkaupan omia XXXL - kokoisia vaahtokarkkeja, toimivat hyvin myös nuotiolla paahdettaessa, testasimme! Rallin ystäville on mielenkiintoista tekemistä tarjolla Jari-Matti Latvalan JM- Rally Parc Fermessä eli ralliautonäyttelyssä. Me ei siellä ehditty käydä, näyttely on auki kesäkaudella ja alle 12- vuotiaille ilmainen :) Lapsille tarjolla myös liikennepuisto, jossa voi suorittaa pientä maksua vastaan "ajokokeen" ja saada oman ajokortin muistoksi. 


Isommille lapsille ja aikuisille tarjoaa haastetta Seikkailupuisto Huikia. Huikia aukeaa 5.6. tälle kesälle, joten me ei siellä piipahdettu. Mutta Huikian sivujen mukaan tekemistä on jo 90 - senttisille, joten periaatteessa olisi tämäkin kolmikko pituutensa puolesta kaikki siellä jotain päässeet tekemään. En oikein osaa vielä Tildaa osaa kuvitella mutta ehkä pitäisi kokeilla joskus :D Jos Alavuden vierailun aikana sattuisi kurja ja kylmä keli, ei tarvitse silti viettää aikaa kuivalla maalla. Uimaan nimittäin pääsee Alavuden uimahallissa Kunto-Lutrassa, löytyy myös lastenallas.


Jos etsit hyvää kahvilaa Alavuden keskustasta, poikkea Leipomo- Kahvila Nallenpesässä. Käytiin siellä kurkkaamassa ja oli tosi herkullinen tiski! Valitettavasti tällä kertaa ei ollut mitään maito/muna-allergiselle sopivaa ja siksi jouduimme jättämään väliin, mutta näytti niin hyvältä, että uskallan suositella muille :) 


Kyläkaupasta täytyy vielä sanoa muutama sananen Pihamyymälästä. Tää oli mun lempipaikkani :D 


Pihamyymälä on siis ihan uusi, tänä keväänä auennut. Se on Suomen suurin, (tietenkin!) ja ihan paratiisi! Tämä voisi olla puutarhaharrastajien retken päiväkohde, suosittelen lämpimästi kaikille jotka haluaa laittaa omaa pihaa ja terassia tai vaikka pienempääkin terassia ja parveketta. Kaikille oli jotain, ja pisteet myös kauniista esillepanoista. 


Olisin voinut ostaa sieltä vaikka ja mitä... Oli kasveja, sisustusta terassille,kasveja, patsaita, työkaluja, ruukkuja valtavat valikoimat, grillejä, sisällekin sopivaa sisustusta.. Onneksi automme oli ihan täynnä, annoin lasten ostaa pienet pihapatsaat, jokainen sai valita mieleisensä ja itse valitsin suuren tuulikellon meidän terassille soimaan :) 


Jos oon ihan rehellinen, niin voisin mennä tuonne joskus ihan ilman lapsia ja pakettiauton kanssa :D 


Kannattaa lähteä kesällä ajelemaan Alavudelle, tekemistä ja nähtävää riittää ihan valtavasti, oletpa lasten kanssa tai ilman :) Täältä Visit Alavus - sivustolta löydät lisää vinkkejä ja tietoa. Meidän perhe tykkäsi tosi paljon, joten kiitos Alavus, varmasti käymme toistekin. 


 
Suosittua