Keto-dieettiä reilut 5 viikkoa takana, miten menee? (+ lemppariruokani ketolla!)

 Huh, kesäkuu on ollut aika hiljaista kirjoittelun suhteen. Syy on yksinkertainen: lapset on kotona, ei ole enää mitään "omaa aikaa" :D Kun lapset oli välillä edes osa kerhossa tai eskarissa, sai hiukan kirjoitella, mutta nythän olen heidän kanssaan käytännössä 23/7. Eli poissa vain kun on joku kuvauskeikka silloin tällöin. 


Mutta kesä on mennyt nopeasti, ja niin on tämä dieetin aikakin. En välttämättä aloittaessani olisi itsekään uskonut, että tämä menee näin helposti. Olenhan elämäni aikana useita kertoja aloittanut milloin mitäkin projekteja ja usein ne jäävät kesken. Ketoilu on kuitenkin ollut helppoa, ja painon putoaminen on kannustanut jatkamaan. 


5 viikossa kiloja oli tippunut 4,3 kiloa. Se on tosi kivasti, kun kerrytin tuon elo-toukokuun välillä itselleni 6 lisäkiloa, ja niistä halusin eroon. Tuon 5 viikon aikana pidin yhden vapaa-vuorokauden, kun lähdin ystäväni kanssa Tampereelle. Silloin join muutamia annoksia alkoholia ja söin ravintolassa hiilaripitoisen aterian ja seuraavana päivänä vielä kotonakin taisin syödä jätskin, en ole enää varma miten se meni. Mutta jokatapauksessa, senkin jälkeen paino tippui. 


Juhannuksen olimme Kalajoella, ja söin vapaasti 2 vrk. En halunnut alkaa koko reissua miettimään hankalasti ruokiani, ja säätämään ravintolassa. Ei ensinnäkään ole millään tapaa niin vakavaa, ettenkö voisi poiketa ketolta, ei haittaa vaikka rasvan poltto keskeytyisi. Aina voin jatkaa uudelleen, ja niin oon taas tehnytkin.


Ketoilu on ollut mulle helppoa osin siksi, että olen löytänyt itselleni maistuvia ruokia ja välipaloja. 


Lempiruokiani on kesäkurpitsa-pasta, jonka kanssa syön avokadosta, korianterista ja tomaatista tehtyä "soosia", ja annoksen päällä on runsaasti parmesania. Aivan ihanaa! 






Tämän lisäksi esim täytetty paprika on ihanaa. Sen sisään juustoraastetta ja mulle vöneriä, koska en syö yleensä lihaa. Nam!



Valmiista tuotteista suosikkini on Ketoisa - leipä. Niitä löytää ympäri Suomen kaupoissa pakasteesta, ja nää helpottavat aamuja tai iltoja kun ei jaksa laittaa ruokaa tai leipoa. Yhdessä palassa on 1 hh ja rutosti rasvaa. 


Oma aamiais-suosikkini on ketobagelit. Netissä on useita ohjeita näihin, tämä on tullut facebookin Keto-ryhmissä vastaan. Minä teen 2 bagelia tästä annoksesta kerralla ja resepti on helppo ja nopea:


Ketobagelit


65 g juustoraaste 

2 munaa

15 g tuorejuustoa (täysrasvaista)

3/4 dl Pofiber

1 rkl siemensekoitus

1 rkl psyllium

1 tl leivinjauhe


Laita uuni lämpiämään 200 C

Sekoita juustoraaste, munat ja tuorejuusto esim haarukalla hyvin sekaisin. Kaada sekaan Pofiber, siemenet, psyllium ja leivinjauhe.


Anna taikinan levätä 15 min. Muotoile kostutetuin käsin pellille 2 bageliksi, paista uunin keskiosassa kunnes pinnan väri on kauniin kullanruskea, noin 12-15 min. 


Syön näitä ketobageleita melkein joka aamu. Kun ketobagelit on jäähtyneet tarpeeksi, halkaisen ne ja täytän ne: esim Oivariini, Polar-juusto, jäävuorisalaatti, kurkku ja kirsikkatomaatit. Kahvin kanssa alas, ai että! 



Ketobageli leivonta keto dieetti


Yks lemppari-keto-naposteltavistani on suolalakritsimantelit


Eli jos haluan jotain napostella iltaisin,  niin laitan 40 g kuorittuja manteleita kippoon, kastelen ne vedellä kevyesti, lisään sormisuolaa ja raakalakritsijauhetta. Pyörittelen mantelit lakritsijauheen ja suolan kanssa kipossa. Levitän leivinpaperille pellille ja paahdan 6 minuuttia 200 asteisessa uunissa keskitasolla. 


Paahtamisen ajan kanssa tulee olla tarkka. Jos aika menee yli tai mantelit on liian korkealla lähellä vastuksia, ne palaa tosi herkästi ja lakritsi alkaa maistua kitkerältä. Kokeiltu on! :) 


Kahvin kanssa voi ottaa palan esim Keto-toffeeta tai tummaa, 85 % tai 90 % suklaata. 


En tiedä vielä miten kauan aion jatkaa näin, jatkanko ketoillen, vai esim vähähiilarisella, mutta meen sen mukaan mikä hyvältä tuntuu :) 









Suosittua