Eka kertaa telttailemassa lasten kanssa (ei mennyt niinkuin strömsössä)

 Olen jo vuosia ajatellut, että pitäisi hankkia telttailuvehkeet meidän perheelle ja viedä lapset kokemaan yö teltassa. Kun tuota ekan kerran ajattelin, meillä oli vain Ruu, sitten kohta olikin Remu vatsassa ja sitten Remu oli niin pieni että se vaan jäi, sitten oli Tilda vatsassa ja niin edespäin.. :) 


Nyt on kaikki lapset jo niin isoja, että saatiin vihdoin ajatus toteutettua. Viime viikolla löydettiin tarjouksesta teltta, ostettiin siihen ilmapatjat ja makuupussit. Jes! :) Harjoituskasattiin teltta yhden kerran ja ei kuin menoksi. 


Koska ei olla telttailtu ennen perheenä, (eikä aikuisiällä lainkaan) aloitettiin matalan kynnyksen harjoittelulla: lähdettiin iltaa vasten niin, että otettiin lapsille iltapalatarvikkeita mukaan, sellaiset jotka voi syödä ilman lämmitystä tms valmisteluja. 





Ajatuksena oli, että mennään yötä vasten kodin läheiselle retkipaikalle, pystytetään teltta, lapset leikkii siinä sillä välin ja sitten syödään iltapala, ja laitetaan lapset unille. 


No eihän se mennyt ihan niin. 


Retkipaikallamme oli kaunista, se oli hyvä valinta.


Ensinnäkin ilmapatjoja puhaltaessa tuli vähän ikävä jotain pumppua. Olihan siinä aika homma puhkua kolme ilmapatjaa täyteen, mutta onnistui tietysti. Mitä nyt meinasin pyörtyä välillä, kun tuntui että happi loppuu :D 


Sitten tutimaan. Iltasatu oli mukana, kaikilla hyvä mieli vielä siinä vaiheessa.


Tildaa alkoi nukutuksen aikana kuitenkin pelottaa ja hän ei halunnut nukkua siellä, vaan alkoi pyytää kotiin. Hirviöt tuli mieleen.

 Sitten Remu alkoi pelleilemään omiaan ja nukuttaminen meni aika pelleilyksi, ja Remukin halusi kotiin. Siinä vaiheessa oli jo itselläkin sellainen olo, että no en mä väkisin ketään pakota täällä nukkumaan, menköönsä :D Se on enemmän minun haaveeni ollut, niin miksi väkisin muiden siellä pitäisi olla. 


Ruu halusi ehdottomasti jäädä telttailemaan, joten sovittiin mieheni kanssa, että hän vie pienemmät ja Hermanni- koiran kotiin yöksi, ja hakevat meidät sitten seuraavana aamuna :) 


Vili jäi meidän vahtikoiraksi ja me kolme jäätiin hyvillä mielin telttaan. 



Pian lähdön jälkeen Tilda alkoikin haluta takaisin äidin kanssa telttaan ja jatkoi sitä huutoa seuraavan tunnin ajan, vielä kotonakin :D No, ei häntä enää takaisin tietenkään tuoda, ja lopulta Tildakin nukahti kotiin.


Ruu nukahti viereeni, mutta minä en saanutkaan unta. Meidän telttapaikka ei ollut ihan tasainen, vaan tuntui että siinä oli vähän laskua ja se vietti koko ajan minua toiseen nurkkaan. Voi mitä amatööreja :D Ensi kerralla vähän tarkemmin valittava teltan paikka :) 


Valvoessa mieleen alkoi tulvia kaikkea kauhukuvia, että joku tulee ja tappaa meidät sinne telttaan. Aloin miettiä hätäsuunnitelmia ja kuuntelin koko ajan korvat höröllä, tuleeko joku. Sitten, yhden aikaan siellä kävelikin jotain porukkaa! Mitä hittoa, alkoi mielikuvitus laukkaamaan vielä enemmän :D 


Lokit ja joutsenet ja kaikki muut linnut rääkyi ulkona täysiä koko yön, sitä konserttia kuunnellessa valvoin ja mietin kaikenlaista. 





Kolmen aikoihin linnut hetkeksi vaimenivat, ja sitten jatkoivat taas, kai heidän mielestä oli jo aamu! Jes. No, ei mitään. On sitä pahempiakin ääniä kuin lokit ja joutsenet.


Kuuden maissa vein Vilin pissille ja käytiin pian Vilin kanssa vähän pulahtamassa uimassakin. Vesi oli lämmintä ja enää ei niin paljon pelottanut hullut murhaajatkaan. Paitsi uiminen jäi lyhyeksi kun siellä olikin vähän matkan päässä joku kalastaja ja minulla ei ollut uimapukua :D Äkkiä takaisin telttaan. 


No, Vili ja Ruu nukkuivat vielä ja minä aloin katselemaan ohjelmia aamuni ratoksi, kunnes kotijoukot tuli meitä 10 maissa hakemaan :) 


Ruulle jäi kiva mieli telttailusta, se on tärkeintä. Aiotaan ehdottomasti mennä uudelleenkin, ehkä kahdestaan kuitenkin. Tai vaikka kotipihaan, en tiedä! Mitenhän saisin itse sellaisen olon, että siellä on turvallista nukkua? 


Että semmoinen yö! Oikeasti siis tykkäsin hirveästi olla yön luonnossa, mutta turvallinen olo pitäisi saada, että voin itsekin nukahtaa. Siinä on vielä vähän tekemistä :) 







Suosittua