Esikoinen aloitti koulun ja kuopus aloitti kerhotaipaleen!

 Meidän viikko on alkanut aika jännittävissä merkeissä, niinkuin monissa muissakin lapsiperheissä :) On aloitettu koulua ja kerhoilua.


Meillä alkoi maanantaina 2 - vuotiaan kuopuksemme kerho. Ekaa kertaa hän jäi jonnekin ihan yksin, ilman ketään tuttua! Älyttömän jännittävä paikka äitille ❤ Vein hänet kerhoon, olin siellä parikymmentä minuuttia eli alkusanojen ajan, ja lähdin pois. Kuopus vaan huikkasi iloisena heipat ja jäi lelujen pariin :) 


Olin selvästi odottanut jotain muuta, koska kun ajoin kerhotalolle, mahassani tuntui jännitys. Meillä oli vielä vuosi sitten keskimmäisen lapsen kanssa vaikeuksia kerhoilussa, kun jouduin jättämään hänet itkien kerhoon! Se oli kamalaa, vaikkakin meni pian ohi. Ehkä ajattelin, että kuopus ei haluaisi äidin lähtevän, vaan luulisi että minäkin jään sinne. 


Mutta onneksi pikkuinen oli maailman iloisin tyttö, kun menin parin tunnin päästä hakemaan. Hän alkoi suu pulputen selostamaan, mitä kaikkea oli tehnyt (soittaneet soittimilla, leikkineet, syöneet eväät, lukeneet kirjaa) ja mikä oli parasta (kirjan lukeminen!) . Ja maanantain jälkeen hän onkin joka päivä pyytänyt päästä uudelleen kerhoon :) 


Tänään sitten esikoisemme aloitti koulun :) Sekin jännitti, sekä minua että tyttöä. Eilen illalla hän tuli sohvalle viereeni ennen iltasatua, halasi ja silmät selkeästi vähän kostuivat, kun hän myönsi, että jännittää mennä kouluun. 

Minulla on tapana sanoa, että jännitys tietää sitä, että jotain hyvää ja merkittävää on tapahtumassa. Mutta nyt sanoin vain, että minuakin jännittää. Jännitetään yhdessä. Puhuin siitä, miten siellä on hänen ystävät ja miten kivaa eskarissakin oli. Hän nukahti aika nopeaan, mutta minä heräsin aamuyölläkin lukemaan Wilma - viestiä :) 


Perheen iskä saattoi ekaluokkalaisen kouluun, ja minä hain hänet. Päivä oli mennyt superkivasti, ja hän kertoi intoa puhkuen, että haluaa sinne heti uudelleen :) eli koulu alkoi hyvin! Läksyt hoidettiin heti pois alta, olisi varmaan lukaissut koko aapisen läpi jos olisi ollut läksynä. 


Kouluruokakin oli maistunut, hän syö kasvisruokaa ja sieltä oli kauraproteiinitkin syöty mielellään. Tämäkin oli kiva kuulla, koska eskariruokailu on ollut nirsolle lapselle välillä pelottava asia.


Eli hyvä alku. 


TSEMPPIÄ KAIKILLE UUSILLE KOULULAISILLE ♡Suosittua