Ninjago - synttärit meidän 5 - vuotiaalle!

 Ninjago - aiheiset synttärit oli meidän 5- vuotta täyttävän pojan toiveena, ja tässä kooste niistä :) 

Synttäreitä vietettiin sunnuntaina, jolloin lauantai oli mukavasti valmisteluaikaa. Menin aika rennolla otteella, eli ei leivottu montaa sorttia tarjottavaa ja tekemistäkään ei juhliin paljon tarvittu, kun juhlijat on niin pieniä ja he kuitenkin kehittää leluilla leikkiä ihan itsestäänkin :) 


Synttärit aloitettiin niin, että lapset istui rinkiin, pyörittivät pulloa ja se keneen pullo osoitti, antoi lahjansa sankarille joka avasi paketin.


Tämän jälkeen oli herkuttelun vuoro.

Ninjago - synttärikoristeita tilasin netistä, koska niitä aika huonosti löytyy mistään kivijalkaliikkeistä. Paperilautaset, servetit, mukit ja koristeviiri olivat teeman mukaisia. 


Kakkukoristeen, Ninjago- ukkelin, askartelin yhdestä servetistä eli leikkasin servetistä Ninjagon ja päällystin sen kontaktimuovilla. Sen sisään tökkäsin pillin, jonka avulla Ninjago pysyi pystyssä kakussa. 


Seinille askartelin ilmapalloille Ninjago - silmiä, jotka oli tulostettu väritulostimella ihan tavalliselle paperille ja liimasin paperiliimalla ilmapallon pintaan, kun se oli puhallettu täyteen. 


Nämä kiinnitin seinään maalarinteipillä, eli teippiä taittelin reilusti kaksinkerroin niin, että liimapintaa oli sekä seinän, että pallon puolella. 


Ninjago- silmiä voi tulostaa vaikka tästä kuvasta


Askartelin ison lego-ninja- ukon seinälle, jotta lapset voi leikkiä "Kiinnitä ninjalle maski- leikkiä" Eli lapsen silmille laitettiin huivi ja hänen piti silmät kiinni koettaa kiinnittää maski. Maskin takana oli taas maalarinteippiä kaksinkerroin, jotta se kiinnittyisi seinään. Isompia lapsia vähän pyöriteltiin ennen kiinnitysyritystä. Jokainen sai oman suorituksensa jälkeen pienen palkinnon :) 


Iso ninja oli tehty rullapaperille, ja maalasin sen Ikean peiteväreillä pensselin kanssa. Lopuksi liimasin sen pahville ja päällystin kontaktimuovilla, ihan vaan että se näyttäisi kivalta :) 


Synttärikakuksi leivoin juustokakun, jonka reunoilla oli Kitkat- suklaita. Se oli helppo ja nopea homma ja maistuu paremmin, kuin täytekakut. Niitä synttäreiltä aina jää reippaasti yli.
Mieheni leipoi porkkanajuustokakkua pellillisen ja rocky roadeja. Lisäksi ostimme jätskiä ja Dollyn donitseja. Suolaisena tarjottavana oli sipsejä ja karjalapiirakoita. Eli varsin iiseillä tarjottavilla mentiin! 


Juhlimme juhlat kahdessa osassa, koska haluttiin kutsua Remun kavereita vanhempineen, ja sisarukset sai tulla myös mukaan. Näin vieraita tuli aika paljon, ja istumapaikkoja riittää paremmin kun jaettiin porukka kahteen :) 


Päivä oli kaikin puolin mukava, ja Remu onnellinen pikkumies illan päätteeksi :) Kiitos ihanille vieraille! 
Suosittua