Pihakuvia ja asiaa meidän Suomen kaunein koti - jaksosta!

 Pihahommia tuli tehtyä aika paljon ennen Suomen kaunein koti- jakson kuvaamista, koska se kuvattiin jo toukokuussa ja haluttiin saada piha vähän kauniimmaksi talven jäljiltä. Nyt syksyllä olisi paljon kivempi esitellä pihaa, kun kaikki on kasvanut  :) 


Jakson kuvaamisen jälkeen ollaan pääasiassa keskitytty helteiden aikana nurtsin kasteluun ja helteiden jälkeen nurtsin leikkaamiseen! Eli istuttaminen ja muut pihan tekemiset on jäänyt vähemmälle huomiolle. 


Leikkimökki on saanut alkunsa, mutta sekin vähän hidastui kun jäätiin odottelemaan ikkunan virkaa tekevää pleksiä. Pleksi on nyt saapunut ja kohta mökkikin etenee! :) 

Kuitenkin nyt näyttää aika kivalta. Meidän Suomen kaunein koti- jakso tulee telkkarista viikon päästä tiistaina 28.9., mutta se näkyy jo mtv.fi palvelussa, voit katsoa sen jo täältä.


Oon tietenkin jo itse katsonut sen. Oli tosi outoa katsoa tavallaan toisten silmin omaa kotia, ja kuunnella miten muut näkee sen :)

Haluan vielä istutella vaikka ja mitä, varsinkin pensaita lisää, nurmikko jää varmasti vuosien aikana vähemmälle. 


Olen saanut yllättyä, miten jotkut kasvit ovat pärjänneet toisessa kasvupaikassa ihan hullun lailla kasvaen, kun taas muutaman metrin päässä ne melkein kituvat! Esimerkiksi lamoherukka on ollut sellainen. 


Villiviini on lähtenyt kauniisti kohoamaan muuria pitkin, mutta esimerkiksi rungollinen karviainen näyttää kuolleen kokonaan, kun siihen iski perhosentoukkien armeija ja huomasin ne liian myöhään. 


Kirvojakin pensaissa kesällä kävi, mutta huomasin ne hyvissä ajoin ja sain ne pois ruiskuttamalla rasvattomalla maidolla! 
Suosittua