Kuulumisia meidän Voimaperheet- valmennuksesta

 Aloitettiin Voimaperheet- valmennus tammikuussa, koska oli jo pidempään tuntunut, ettei omat vanhemmuuden keinot ihan riitä meidän keskimmäisen kanssa. Hermot oli usein tiukalla ja tuli korotettua ääntä harva se päivä ja tuntui, ettei itsekään käyttäydy kovin rakentavasti. Se, miten itse vanhempana käyttäytyy, ottaa varmasti usein mallia sieltä omasta lapsuudesta. Sieltä on opittu toimintamalleja, jotka varsinkin tunnepurkauksien aikana helposti puskee esiin. Koen, että meidän keskimmäinen on tosi herkkä, ja pahimmillaan omalla toiminnallani voin olla haitaksi hänen tunne-elämän kehitykselleen. Se on yksi syy, miksi hain tähän valmennukseen. 


Meillä on nyt 4 viikkoa takana, ja koen valmennuksen tosi hyödylliseksi! Onhan monet asiat siellä sellaisia, joita itsekin voisi järkeillä, mutta jos voin saada oppia siitä, miten tulla paremmaksi elämäni tärkeimmässä roolissa, niin ehdottomasti otan tilaisuuden vastaan. Kukaan meistä ei ole täydellinen vanhempi, siitä on mielestäni hyvä aloittaa. 


Kun hyväksyy, että itsellä on vanhempana paljon opittavaa, on avoimempi näkemään virheitä omassa käytöksessään. Ja näin pystyy sitten parantamaan! 


Tässä valmennuksessa käydään aina yksi viikko yhtä teemaa, esimerkiksi viime viikolla opeteltiin, miten suhtautua lapsen vinkumiseen ja tällä viikolla opetellaan, miten saadaan siirtymistilanteista sujuvampia. 


Toki ei elämä silti muutu kuin taikaiskusta. Ei ainakaan mun hermot aina kestä, ja vaikka tietää, että nyt pitäisi keksiä jotain fiksua sanottavaa niin tulee kiukuteltua :D Mutta oon parantanut älyttömästi! 


Olin kuullut valmennuksesta paljon hyvää ja suosittelen itsekin jo näiden 4 viikon perusteella. Meillä on vielä monta viikkoa jäljellä, mutta oon tosi tyytyväinen. Jos teillä on haasteita 3-5 vuotiaan kanssa, ja teidän kunnassa on neuvolassa tarjolla Voimaperheet - valmennusta, niin kannattaa kysäistä siitä. Tämä vaatii toki sitoutumista itseltäkin, eihän kukaan opi ilman opettelua. Mutta tosiaan, elämäni tärkein "ammatti", niin miksipä ei sen eteen näkisi vaivaa tullakseen paremmaksi. Ja helpottaa arkea tosi paljon, kun riitely lapsen kanssa vähenee :) 
Suosittua