Näin paljon on lähtenyt senttejä ja kiloja

 Oon kertonut instan puolella useaan otteeseen ruokaremontistani. Tän aloitin siksi, kun olin kerryttänyt syksyn aikana useita kiloja painoa lisää. Lähinnä iltaherkutteluilla, jotka lähti ihan lapasesta eli olivat melkein jokailtaisia. 


Aloitin remontin tammikuun alussa, ensin vain karsimalla herkut, mutta söin niiden sijaan "normaalia ruokaa" sen verran paljon, että paino pysyi kolme viikkoa samana. Sitten päätin alkaa laskemaan kaloreita. Päädyin noin 1500 kaloriin, erinäisten laskureiden myötä. Esimerkiksi sen mukaan mitä älykello laski minulle kulutukseksi päivittäisen aktiviteetin, painoni ja iän ja kehonkoostumuksen mukaan. 


Ja pian alkoikin tapahtua! 


Kerron melkeinpä päivittäin instan storyissa syömisiäni ja niiden kalorimääriä, ja mitä havaintoja olen tehnyt, kun olen kirjannut syömisiäni ylös. 


Esimerkiksi proteiinin saantia olen alkanut seuraamaan tarkemmin, koska saan helposti ihan liian vähän protskuja (kun en syö lihaa/kanaa ja aika harvoin kalaakin) Lisäksi olen alkanut kiinnittää huomiota rasvan laatuun ja nyt taas sen määrään, koska olen nyt saanut liian vähän rasvaa ruokailuistani. 


Mittasin lähtömitat kun aloitin tän projektin, ja nyt 6 viikkoa kaloriseurannan jälkeen on käynyt näin:


Reisi paksuimmasta kohdasta - 5 cm 

Navan kohdalta - 8 cm

Hauis rentona - 2 cm

Peppu paksuimmasta kohdasta - 4 cm


Paino - 4,4 kg


Oon tosi tyytyväinen näihin tuloksiin! Ja kun oon pitänyt pari vapaampaa syömisen päivää (esim kun oltiin miehen kanssa kaksin reissussa ja käytiin ravintolassa ja leffassa jne) ja kun olin ystävän kanssa laivalla. Olen myös muutaman kerran ottanut viikonloppuna esim jäätelöä illalla ja joskus pari palaa suklaata, mutta näiden kotiherkuttelujen aikana katsonut määrät sellaiseksi, että mahtuvat kaloreihin! 


Olin myös viikon käytännössä ilman liikuntaa, kun olin flunssainen ja silti paino tippui. Vauhti on ollut noin 700g / viikko, eli hyvä tahti ollut. Punnitsen itseni päivittäin ja näin saan seurattua etenemistä. Joskus menee päiviä, että paino ei tipu, ja kuukautisten aikana saattaa noustakin- mutta en ole niistä stressannut vaan jatkanut samaan malliin. 


Tervetuloa seuraamaan mun instan puolelle jos kiinnostaa nähdä, mitä syön jne! 

Suosittua