Lifestyleblogi

Pikkulegojen säilytysratkaisu
Meidän 5 - vuotiaan lempipuuhaa on pikkulegoilla rakenteleminen. Hän tykkää rakentaa niillä oman mielikuvituksensa mukaisia ajoneuvoja ja toisaalta myös kasata ohjeiden mukaan uudelleen ja uudelleen. Tähän asti meillä on ollut pikkulegot aika pitkälti kaikki suloisesti sekaisin, ja kun poika halusi löytää jonkin tietyn osan, jota ohjeissa pyydettiin, hän levitti kaiken lattialle, jotta löytäisi halutun osan. Eli tilanne oli se, että kaikki legot oli 24/7  levällään lattialla! 

Nyt sain vihdoin aikaiseksi lajitella ja järjestää pikkulegot väreittäin! Värijärjestykseen päädyin, koska poika yleensä katsoo ohjeesta esim että tarvitsee harmaan pyöreän laatan. No, nyt hän osaa mennä harmaiden laatikolle ja etsiä sitä sieltä! :)  Ja näin etsintä etenee. Värien mukaan järjestäminen oli meille fiksuin ratkaisu myös sen kannalta, että 5- vuotiaan on helppo siivota legot itse paikoilleen. Värien lisäksi meillä on muutamia poikkeusia värijärjestyksestä: läpinäkyville on oma laatikkonsa, auton osille oma. Eli ratit ja renkaat on yhdessä boksissa. Lisäksi legohahmot, heidän hiukset ja aseet on samassa laatikossa. Läpinäkyvät laatikot halusin, jotta niistä näkee paremmin, mitä missäkin on. 

En tiedä vielä pidemmän päälle, miten tämä toimii, mutta ainakin nyt 4 päivän käyttökokemus on ollut hyvä! Halutut pikkulegot löytyy nopeammin ja leikkien lopuksi tavarat on ollut helppo siivota takaisin kaappiin. Tuo kaappi- yhdistelmä on Ikean Eket ja laatikot on Ikean Samla. Samla oli vielä sopivasti alennuksessa parhaillaan Ikean jäsenille, eikä niiden hinta muutenkaan paha ollut, kaikki taisi olla yhteensä parikymppiä! Otettiin isoja laatikoita väreille, joita on eniten (harmaat ja mustat ja autojen osat) ja sitten pienempiin meni esim. punaiset/pinkit, ja vihreät. Yhdessä on oranssit/ruskeat/beiget, koska niitäkin meillä on tosi vähän per väri.Osa on Orthexin Smartstore- laatikoissakin, joissa on kivempi ulkonäkö, mutta niiden huono puoli on nuo aukot sivuissa. Saa vinkata, jos oot keksinyt jonkun älyttömän hyvän ja toimivan idean pikkulegojen järjestelyyn :) pikkulegojen säilytysideat

pikkulegojen säilytys

Suosittua