Mifulla täytetyt kesäkurpitsat - kevyt resepti

 Täytetyt kesäkurpitsat on yks mun suosikkeja nykyisin, ja mifulla täytetty versio on noussut mielestäni muiden ylitse maultaan. Käytin Mifu Bolognese jauhista, ja se sopii tosi hyvin. 



Mifulla täytetyt kesäkurpitsat on helppo valmistaa ja on tosi kevyt ruoka, sopii hyvin myös kevyeen ruokavalioon. Tämä resepti ei ole vegaaninen, mutta se on helppo muuntaa sellaiseksi, kun vaihtaa ton normaalin juuston vegaaniseksi juustoraasteeksi. 


Tästä tulee kaksi tuollaista kesäkurpitsavenettä, ja yhden puolikkaan ravintosisältö on noin 180 kcal, ja noin 19 g proteiinia, 9 g rasvaa, 9 g hiilihydraattia. 



Mifu kesäkurpitsaveneet



Mifulla täytetyt kesäkurpitsat (2 annosta)



Tarvitset:
 

1 kesäkurpitsa
100 g Mifu Jauhis Bolognese
40 g juustoraaste
1 valkosipulin kynsi
puolikas sipuli
8 kirsikkatomaattia tai 1 normaali tomaatti

1 tl sweet chili kastike
1 rkl ketsuppi
suola


Tee näin: 

Laita uuni kuumenemaan 220 C

Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa. 

Kaiverra kesäkurpitsan sisus varovasti pikkulusikan avulla. 




Kesäkurpitsaveneet kasvissyöjälle resepti





Laita kaiverretut kesäkurpitsan puolikkaat pellille leivinpaperin päälle, ja vie uuniin keskitasolle. 


Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. 


Laita hienonnettu kesäkurpitsan sisusta ja mifu jauhis kulhoon, samoin pilkotut kirsikkatomaatit, hienonnetut sipuli ja valkosipuli. Sekoita. 


Laita pannu liedelle, siihen reilu tilkkanen vettä ja kaada pannulle kulhon sisältö. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele. Pienennä lämpöä keskitasolle, kuitenkin niin että yhä porisee. Anna porista niin, että neste hieman vähenee, täyte saa yhä olla mehukas. 


Mausta ketsupilla, sweet chili kastikkeella ja sormisuolalla.


Ota kesäkurpitsan puolikkaat uunista, ja levitä täyte niihin. Ripottele päälle juustoraastetta. 


Laita pelti takaisin uuniin ja anna kesäkurpitsaveneiden kypsyä ainakin 20 minuuttia, niin että ne näyttää pehmenneiltä ja juusto on ottanut hiukkasen väriä pintaan. 


Kypsät kesäkurpitsaveneet saa jäähtyä hetkisen ennen syömistä ja tarjolle sopii vaikka salaatin kera! :) 








Suosittua