Lifestyleblogi

DIY leikkimökistä tuli ihana

 Meidän leikkimökki syntyi vähän vahingossa - siitä piti alunperin tulla roskakatos, mutta erinäisistä syistä meille ei tulekaan roskakatosta, ja tämä kehikko jäi turhaksi. Ehdotin miehelle, että siitä tehdään leikkimökki, ja tässä se nyt on! :) Leikkimökin lisäksi tämä toimii myös polttopuuvarastona. Polttopuitahan ei saa varastoida asuinrakennuksen yhteydessä eikä (muistaakseni) 8 metriä lähempänä sitä, niin ne tarvitsevat varaston. Siksi tämä oli hyvä ratkaisu yhdistää kaksi tarpeellista asiaa. 


Leikkimökki on melkein musta, talommekin väritys on tummanpuhuva ja siksi tämä samaa värimaailmaa. Leikkimökin ovesta tulee vaaleanpunainen, mutta en malttanut odottaa esittelyn kanssa, se maalataan ensi viikolla kuntoon :) 


Leikkimökin terassilla mahtuu leikkimään ja nauttimaan kesäpäivistä. Makrameekeinu oli alunperin tarkoitus tulla sisätiloihin, mutta nyt se on ainakin kesän ajan tuossa. 


Leikkimökin nurkissa roikkuu mansikka-amppeli ja kirsikkatomaatti-amppeli, niistä saadaan toivottavasti pientä naposteltavaa kesän mittaan. Toisen amppelin maalasin jo mustaksi, toinen vielä odottaa käsittelyä.


Leikkimökin tekemiseen on käytetty lähinnä raksasta jääneitä materiaaleja. Vanha leikkikeittiö 8 vuoden takaa pääsi taas käyttöön ja penkin mies nikkaroi sinne. Kaikki sisustus löytyi varastosta ja tekokasvi paikalliselta facebook- roskalava-ryhmästä. 

Leikkimökki on sen kokoinen, että siellä pystyy tarvittaessa lapset yöpymään kaverin kanssa tulevaisuudessa, pitää vaan laittaa ikkunaan pimennysrullaverho. 


Postilaatikon ostin kirppisryhmästä. Koristeena roikkuu aurinkokennovalosarja.  


Lapset maalasi kiviä yhtenä päivänä ja ne laitettiin leikkimökin terassin alle. Tein heille lavakauluksista oman istutuslaatikonkin leikkimökin kylkeen. Sinne laitoin vähän kesäkukkia, herneen siementä ja kuukausimansikkaa. Tämä oli kiva projekti tehdä :) 
Suosittua