Parhaat porkkanaletut

 Porkkanaletut on tosi helppo ja nopeakin tehdä. Meidän lapset syö mielellään kaupan pinaattilettuja, (ja itse tehtyjä) mutta jostain syystä kaupan porkkanaletut ei ole maistunut. Nämä sen sijaan uppoaa hyvin :) Ehkä se vastapaistetun porkkanaletun tuoreus sitten tekee siitä sen verran parempaa.



Porkkanalettuihin kannattaa raastaa porkkanat mahdollisimman pienellä terällä. Hyvin toimii myös maidottomana, nesteenä voi käyttää esimerkiksi mantelimaitoa tai kauramaitoa. 


Porkkanaletut on helppo tehdä myös lapsen kanssa yhdessä. Lapsi voi sekoittaa taikinaa tai rikkoa kananmunat, ikätason mukaan :) 



porkkanaletut resepti



Porkkanaletut 


8 kpl isoja lettuja


150g hienoa porkkanaraastetta
5 dl maitoa / muuta nestettä
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa


Sekoita taikinan ainekset yhteen, anna turvota vartti. 

Paista rasvassa pannulla keskilämmöllä.  Sekoita taikina aina ennen seuraavan letun paistoa. Kannattaa antaa ottaa kunnolla väriä, että taikina kypsyy rauhassa :) 


Meillä lapset tykkää syödä hillon kanssa, mutta itselle maistuu parhaiten suolaisen mifutäytteen kanssa. Mifua, fetaa, tomaattimurskaa ja valkosipulia käytän pannulla, hyvää on! :) 





Suosittua