2 päiväkotipäivää takana - 9 vuoden kotiäitiys päättyi!

 Meidän kuopus on nyt 4 vuotta, ja pääsi maanantaina aloittamaan päiväkodin! 


Hän käy päiväkodissa 4 tuntia päivässä, eli saman ajan, kuin meidän eskarilainen on viereisessä eskarissa.


 Tällä järjestelyllä  kaikki kolme lasta ovat yhtä aikaa poissa ja saan arkeen työtunteja sekä töitä, että koulutehtäviä varten! Tähän asti olen hoitanut kaiken iltaisin ja viikonloppuisin, joten tämä on iso muutos :) 


Alunperin oli tarkoitus käydä viime viikolla tutustumassa päiväkotiin ennen aloitusta, mutta sairastelun vuoksi emme päässeet. Joten menin eilen pariksi tunniksi päiväkotiin hänen kanssaan, ja lähdin siitä kotiin. 


Ensin kaikki näytti menevän hienosti, ja pikkuinen neiti oli reipas ja utelias. Mutta kun oli aika jäädä päiväkotiin ilman äitiä, itku tuli ja jouduin jättämään hänet sinne huutamaan perääni. Sydänhän siinä meinasi särkyä, mutta pakko mikä pakko! Hakiessa hän oli herätetty juuri nukkumasta, ja ensimmäisenä häntä itketti. Illan mittaan paha mieli väistyi, ja hän oli taas innokas menemään seuraavana päivänä uudelleen.


Tänään menin itse kouluun, ja lasten isä vei hänet päiväkotiin. Itkuhan siellä oli taas tullut, mutta onneksi päiväkodista oli pian laitettu perään viestiä, että itku loppui nopeasti ja tyttö oli lähtenyt iloisesti leikkeihin :) 


Eli ihan hyvä alku on ollut. Ei ole kotona ollut vastustusta päiväkotiin menemisestä, vaan hän on noista itkuista huolimatta puhunut positiivisesti asiasta :) 


Tsemppiä kaikille päiväkodin aloittaville! Suosittua