Lifestyleblogi

Ilmainen pääsiäisen pakopeli lapsille

Kokeilin tehdä lapsille tällaisen nopean diy- pakopelin ja jaan sen teillekin, jos tästä olisi iloa jollekin!

Meidän lapset ei ole ennen tehnyt pakopelejä, joten pidin tämän tosi simppelinä. Eikä ketään lukita mihinkään :) 

Eli tämän lasten pääsiäisen pakopelin ideana on, että tulostat nuo vihjelaput, ja annat ensimmäisen heille. Siinä on kuva kengästä, joka vihjaisee seuraavan vihjeen löytöpaikasta. Viimeisenä (saunassa) on pääsiäismunia. Matkalla vihjeitä löytyy peilin luota, tyynyjen luota, kengän luota, ruokapöydän tuolien alta ja joku lukittava rasia olisi hyvä siihen peilin luo. 

Samoin lihavoin kirjaimet K E N K Ä mutta kuva on vihjeenä sitä varten, että lukutaidotonkin lapsi voi arvata seuraavan vihjeen löytöpaikan. 

 Seuraava vihjelappunen tulisi siis löytyä kengän luota, ja sieltä löytyy myös tyynynpäällinen. 

Tämä tyynynpäällinen vihjaa lapsille, missä seuraava vihje voisi olla, eli heidän tulee hoksata juosta katsomaan tyynyjen luota (sohvatyynyn päällinen ohjaisi sohvatyynyjen luo ja jos tavallinen tyynynpäällinen, se ohjaa lapset katsomaan sängystä) Seuraava lappu siis löytyisi tyynyn alta. 

 Sieltä löytyisi muutama minipääsiäismuna, ja seuraava vihje. Tämä vinkkaa katsomaan ruokapöydän tuolien alta, ja sinne olet teipannut seuraavan vihjelapun ja avaimen. 

 Avain voi olla mikä vaan avain, eli käytä vaikka pyörän lukkoa ja avainta tai vaikka piirrä avain. Vihje vie tällä kertaa kurkkaamaan peilin luota, eli vie seuraava vihje ja avattava "arkku" tai mikä tahansa, mihin avain ja lukko voisi olla sopiva laittaa, peilin luo. 

 Kun lapset saavat avaimella avattua lukitun rasian, sieltä löytyy viimeinen vihje. Tässä minulla on kirjaimet S A U N A ja ne on tarkoitus leikata erillisiksi. 

Lapsien tulisi miettiä, mikä sana niistä muodostuu. 

Jos sinulla on isompia lapsia, voit keksiä jonkun muun sanan (pidemmän) tai jos sinulla on ihan pieniä lapsia, voit käyttää tuota tulostettavaa saunan kuvaa. 

 Eli viimeinen vihje olisi sauna, ja siellä löytyisi lopulta "pääpalkinto" eli isommat suklaamunat tai mikä se teidän lasten kohdalla onkaan :)







Leikkaa nämä kirjaimet ja lapsen tulee selvittää munien paikka

Tai voit tulostaa kuvan jos lapsi ei osaa vielä lukea



Ja tässä vielä simppelimpi malli jos tulostukseen A4 on helpompi!













Helppo patonkiresepti

 Tämä helppo patonkiresepti on ollut viime aikoina lempparini! Helppouden salaisuus on se, että taikinaa ei kohoteta kuin kerran, eli se nopeuttaa tekemistä huomattavasti. 

Kaikki aineet sekoitetaan kulhoon, laitetaan kohoamaan tunniksi-pariksi, ja sen jälkeen muotoillaan kolme pötkylää pellille, ja uuniin nopeasti paistumaan. Niin helppoa ja hyvää! 


Näin reseptin jokunen aika sitten facebookin leivontaryhmässä ja siellä tätä oli kehuttu, joten laitoin testiin. Nyt olen tehnyt tätä niin monesti, että uskallan suositella eteenpäin!


 Olen kokeillut hiukan erilaisia versioita, mutta paras maku tulee mielestäni tumman siirapin kanssa. Jos ei tummaa siirappia ole, voi hiivan ravintona tottakai käyttää sokeria tai hunajaa! Hienoa porkkanaraastettakin laitoin välillä sekaan. Leivän teon kanssa on kiva kokeilla erilaisia versioita.


Itse tehty leipä on hyvää ja halpaa - tälle kolmen patongin setille tulee alle euro hintaa! 






Olen tehnyt niin, että sekoitan taikinan pari tuntia ennen iltapala/välipala-aikaa ja paistan juuri ennen syömistä. Kun taikinan sekoittaminen on niin nopeaa, se on helppo tehdä missä välissä vain. 

Ainekset ovat hyvin simppelit, käsiä ei ole pakko upottaa taikinaan ja tiskiä ei tule paljoa! 


Helppo patonki


1 pss kuivahiivaa

2,5 dl kaurahiutaleita

2 tl suolaa

6 dl vettä (noin 42 asteista)

1 rkl tumma siirappi

10 dl vehnäjauhoja


TEE NÄIN


Sekoita isossa kulhossa kuivahiiva, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Lisää noin 42 C vesi, sekoita. Lisää siirappi, ja lopuksi vehnäjauhot. Vaivaa muutama minuutti, jotta taikinaan muodostuu sitkoa.


Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä,vedottomassa paikassa tunti-kaksi. 

Laita uuni lämpiämään 275 C

Muotoile taikinasta pellille varovasti kolme patonkia, voit käyttää reilusti jauhoja tässä vaiheessa apuna. 


Paista 275 C noin 15 minuuttia, kunnes pinta on ottanut kunnolla väriä. 






Yhdessä patongissa on noin 500 kcal, 5 g rasvaa, 20 g proteiinia. 


Lisää helppoja ja nopeitakin leipäreseptejä löydät täältä, olen kasannut tuonne monia suosikkejani! 




Saukonojan laavulla

 Saukonojan laavu on uusi, upea laavu Saukonojan entisen koulun takana. Laavulle on helppo mennä lastenkin kanssa, koska autolta on vain lyhyt siirtymä laavulle, vasta rakennettuja kuntoportaita pitkin.


Jos vaikka hiihtolomalla kaipaa paikkaa pienelle happihyppelylle, niin tässä yksi hyvä vaihtoehto! Meillä Turun seudulla ei tällä hetkellä ole lunta hiihtotarpeisiin asti, joten lomailijoiden on keksittävä muuta puuhaa :)










Saukonojan laavun parkkipaikka löytyy reilun sadan metrin päästä kuntoportaista, eli liikuntapaikan parkkipaikka. Me jätimme auton kaukalon toiselle puolelle, eli ei koulun pihaan. Koulu on yksityisessä omistuksessa nykyään ja hyvä huomioida toisten kotirauha. 


 Kuntoportaat ja laavun on rakennuttanut Saukonojan kyläyhdistys, mutta he toivottavat kaikki tervetulleeksi. Käythän kurkkaamassa laavulle saapuvan ohjeet Saukonojan kyläyhdistyksen sivuilta!


Laavu on iso, tulipaikka toimiva. Istumapaikkoja on reilusti ja puitakin oli jonkun verran, mutta kannattaa mahdollisuuksien mukaan tietysti ottaa omansa mukaan. Varsinkin, kun autolta ei ole pitkä matka kantaa puita, niin jos vain kotona on polttopuita, ota omat mukaan! :) Näin varmistat polttopuiden saannin ja toisaalta saat varmasti kuivat puutkin. 


Me oltiin liikkeellä kavereiden kanssa, lapsilla riitti leikkiä ympäröivässä metsässä. Laavu on kallion päällä, joten varsinkin pieniä lapsia tarvitsee tuolla varmasti vahtia tarkasti. 





Paisteltiin nakit ja makkarat, mukana oli lapsille lämmintä mehua ja aikuisille kahvia. Jälkiruuaksi paahdettiin vaahtokarkkia :) Aika mukavaa. Laavulta on varmasti kirkkaina öin upeat näkymät tähtitaivaalle.


Muistathan aina ottaa omat roskat poistuessasi mukaasi, retkeiletpä missä vain :) Lähtiessä reppuun mukaan vaikka yksi ylimääräinen muovipussi, johon roskat lopuksi ja sitten se mahtuu sinne reppuun myös paluumatkalla :)


Laavu löytyy osoitteesta Saukonojantie 507, Lieto. Kiitos vielä laavusta paikallisille! Hieno paikka. 





Suosittua