Lifestyleblogi

Upea retkikohde: Vaarniemen luontopolku, laavu ja näkötorni

 Vaarniemen luontopolku. Ihan mieletön retkipaikka ja bongattiin se vasta nyt! Vaikka olen asunut Turun seudulla toistakymmentä vuotta (en muista tarkkaan miten kauan), niin vasta nyt löysin tämän paikan. Paikka on ihan Turun ja Kaarinan rajan liki, mutta Kaarinan puolella. 

Vaarniemen luontopolulle pääsee helposti autolla; auto jätettiin parkkiin Rauvolantie 151 ja siitä löytyi myös opastaulu tälle retkeilyalueelle. Ensin käveltiin hiekkatietä pitkin pellonreunaa, bongattiin lampaita, ja kun päästiin metsän reunaan, löytyy upeat portaat ylös jyrkkää rinnettä kauniin metsän keskellä. Portaiden alapäässä oli puuliiteri, mutta tyhjillään. Onneksi emme olleet tulentekomielessä liikkeellä. Joten jos haluat tehdä Vaarniemen laavulla tulet, kannattaa ehkä pakata omat puut reppuun mukaan :) 

Vaarniemen laavulle ei pääse vauvanvaunujen tai pyörätuolin kanssa johtuen isoista korkeuseroista, portaat on kyllä hyväkuntoiset, mutta tosiaan maastossa on isot korkeuserot. 


Portaiden yläpäästä avautuukin heti upeat maisemat Rauvolanlahteen. Todella jyrkät pudotukset, joten lasten kanssa kannattaa olla tarkkana. Näkötorni on heti portaiden yläpään lähistöllä, samoin kuin muutama pöytäryhmä evästelyä varten. Aivan upea paikka syödä eväitä! Me vietettiin minisynttäreitä ystävien kesken :) Sitten kiivettiin valtavaan, tukevaan näkötorniin. Minäkin ylitin itseni ja menin! Kannatti, koska ylhäältä luonnollisesti avautui huikeat näkymät ympäröivälle seudulle. Jatkettiin matkaa, lähistöltä löytyy kallioiden keskeltä laavu nuotiopaikkoineen ja huussi. Taaskin kallioilta oli äkkipudotuksia, joten lasten kanssa saa olla silmät selässäkin. Ensi kerralla pitääkin pakata ne puut ja tehdä nuotio :) 


Alue kuuluu Vaarniemen luonnonsuojelualueeseen. Oli niin kaunista, miellyttävää maastoa, että suosittelen ehdottomasti käymään tuolla retkellä! :) 

Suosittua