Lifestyleblogi

Ihana, pehmeä jäätelö kotona! Maidoton, vegaani, munaton!

mainos K- Citymarket Ravattula

Kokeilin tällä viikolla ensimmäistä kertaa tehdä vegaanista jäätelöä itse. 

Ja mikä yllätys, kuinka ihana maku ja rakenne siihen tuleekaan!

äitylit jäätelö itse tehty helppo jäätelö ei konetta


Mun on kehuttava, että tästä tulee mielestäni parempaa, kuin esimerkiksi kaupan kaurajäätelöt ovat. Rakenne on tosi pehmeä vielä parin pakastamispäivän jälkeen, eikä kaura, eikä myöskään kookos maistu liian voimakkaasti läpi.

Vegaanisen jäätelön tekeminen itse on tosi helppoa, nopeaa ja yksinkertaista.

Näiden kahden rasian tekemiseen meni ehkä 5 minuuttia.

Plus pakastaminen tietysti. Ensimmäinen maisteluerä otettiin jo 4 tunnin päästä ja se oli erittäin syömiskelpoisesti jo pakastunut!


äitylit jäätelö vegaaninen itse tehty


Näin ekalla kerralla tein vain tummalla suklaalla maustetun version, ja itselleni laitoin toiseen mausteeksi suklaakeksiä. Ai niin ja vähän pilkoin vaahtokarkkeja koristeeksi! :)


Seuraavalla kerralla aion tehdä mansikasta, ja toisen satsin Oreo-kekseistä! (Ps. vaniljanmOreot Citymarket Ravattulassa 4 pkt yht 5 €! tarjous voimassa 10.5. asti)


Nää on niin hyviä, että olen tosi innoissani! Ja miten ihana, että meidänkin perhe voi kaikki syödä samaa itsetehtyä jäätelöä - vaikka on 2 maitoallergista.

Itse tehdyn vegaanisen jäätelön tekemiseen tarvitset vain 3 ainesosaa: kondensoitua kookosmaitoa, Kaslink - kauravispiä ja glukoosisiirappia.

Maustamiseen laitat mitä haluat ja mitä kaapista löytyy, vaikka mansikkahilloa :)


Itse tehty jäätelö vegaaninen

Kaslinkin kauravispiä käytin, koska se maistuu parhaalta noista kauravispeistä!

En välttämättä edes arvaisi, että on kauravispi, koska maku on niin onnistunut. Siksi en osaa suositella tähän muista kauravispeistä, mut varmaan toimii  muutkin. Nää on makuasioita, jokaisella omat suosikit :)

Kaslink Aito kauravispi nyt K - Citymarket Ravattulassa nyt 2 prk yht 5 euroa! Tarjous voimassa 23.8.2020 saakka

Itse tehty jäätelö - munaton, maidoton, vegaaninen

1 prk kondensoitua kookosmaitoa
2 prk Kaslink kauravispi
1 rkl glukoosisiirappi

Vatkaa kauravispi tukevaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu kookosmaito pikkuhiljaa sekaan, jatka vatkaamista. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia. Sekoita. Lisää makuaineet, jotka haluat lisätä.

Kaada esim. vanhoihin jäätelörasioihin tai laakeisiin pakastusrasioihin. Koristele keksinmuruilla, tumman suklaan muruilla tms. Pakasta!

Ideoita itse tehdn vegaanisen jäätelön makuaineiksi:

- tuoreet marjat
- tumma suklaa rouhittuna
- vaahterasiirappi
- keksimurut
- itse tehty keksitaikina
- karamellit, kuten turkinpippurirouhe
- mariannerouhe

lista on loputon ja vain mielikuvitus rajana!

Ja usko pois, kookoksen maku ei tosiaankaan ole vahva. Jos et tykkää kookoksesta, uskon että pelkällä kauravispillä ja glukoosisiirapillakin onnistuu! :)

Glukoosisiirappi löytyy Citymarket Ravattulassa sokerihyllystä ja siitä riittää moneen kertaan! Kondensoitu kookosmaito löytyy leivonta-välistä.

Näiden kahden paketillisen hinnaksi tulee noin 6 euroa, joten tämä on halvempaakin kuin kaupan herkkujäätelöt :) Ja onhan lapsistakin ihan mieletäntä päästä itse vaikuttamaan jäätelön sisältöön! :)

Tervetuloa seuraamaan myös instaan, aika usein jaan kaikki kokeiluni vain storyissa!
Suosittua