Lifestyleblogi

Pikasämpylät - 20 minuutissa valmista ja ilman hiivaa!

Pikasämpylät on parasta just nyt. Ja parasta tuoreena tietenkin!

Nopeat sämpylät ovat valmiit tarjottavaksi 20 minuutissa aloituksesta. Uuni päälle, nopeasti aineet sekaisin, vettä perään ja kahdella lusikalla könttejä leivinpaperille.

Pikasämpylät ilman hiivaa


Tällä ohjeella teet pikasämpylät ilman hiivaa. Olen joskus kokeillut yön yli kohotettavia pikataikinoita, joita ei vaivata, mutta minulle tuli niistä sämpylöistä tosi kovat vatsakivut. Niinpä jouduin hylkäämään sen helpon reseptin, ja tämä on uusin suosikkini.

Pikasämpylöiden ohjeita löytyy  netistä yllinkyllin, enkä ole testannut niitä kaikkia. En siis voi sanoa tätä parhaaksi nopeiden sämpylöiden reseptiksi, koska sehän vaatisi tietämyksen muiden reseptien lopputuloksesta :)

Mutta sen tiedän, että nämä on hyviä, maistuu lapsillekin, ovat maistuneet kavereillenikin ja kelpasivat myös hampurilaissämpyläksi! Me teimme viime viikolla näitä reissun päällä hampurilaisiin, ja oli tosi hyviä!

Minä tykkään, että sämpylässä on vähän kaurahiutaletta seassa ja muutakin, kuin vehnäjauhoa. Niinpä tästäkin ohjeesta löytyy ohrajauhoa, kaurahiutaletta ja ruisjauhoja, mutta jos sinulla on kaapissasi vain vehnäjauhoja, niin voit laittaa sitä kaikkien jauhojen edestä.

Hiivattomuutta ei välttämättä edes arvaisi. Itse epäilin, että leivinjauheella kohotettu sämpylä maistuisikin siltä, mutta olin väärässä. En voi kuin kehua, koska kaikki mikä helpottaa arkea, on aina tervetullutta!



Pikasämpylät


6 kpl

Laita uuni lämpiämään 200 C.

3 dl vehnäjauhoja TAI VOIT TEHDÄ PELKILLÄ VEHNÄJAUHOILLA, JOLLOIN LAITA 4,5 DL

1 dl ohrajauhoja

0,5 dl ruisjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1/2 tl suolaa

2 tl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

2 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki jauhot, hiutaleet, suola, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita lusikalla nopeasti sekaisin. Ota kahdella lusikalla taikinasta 6 kasaa leivinpaperille pellille. Ripottele päälle kaurahiutaleita.

Paista uunin keskiosassa 13-14 minuuttia, niin että pinnassa on hiukan väriäkin. Parasta heti tuoreena! :)

Tein nämä pikasämpylät taas kerran tänään lapsille kasvissosekeiton kaveriksi. Hyvin maistui, sämpylät tottakai upposi vielä paremmin kuin sosekeitto :)

Oletteko te kokeilleet eri pikasämpylä - ohjeita? Jos joku suosikki löytyy valmiiksi, vinkkaa tännekin! Mielelläni kokeilen erilaisia. 

Itse bongasin alunperin näiden nopeiden sämpylöiden ohjeen blogista Wicked Sweet Kitchen ja olen muokannut oman kaappini sisältöön sopivaksi.




Suosittua