Olen muutaman kerran saanut ystĂ€vĂ€ni luona banaanikakkua, ja se on todella yllĂ€ttĂ€nyt minut! Ei se maistukaan pelkĂ€lle lĂ€mpimĂ€lle banaanille, niinkuin ajattelin đ
SiinĂ€ on ihana, pehmeĂ€ maku ja tĂ€ssĂ€ versiossani pehmeĂ€n, vĂ€hĂ€n mausteisen kakun aateloi ihanan makea kuorrutus! đ
JÀÀkaapin pohjalla oli kaksi ihan mustaksi tummunutta banaania, ja ensin meinasin heittÀÀ ne biojÀtteeseen mutta tajusin tilaisuuteni banaanikakkuun nyt tulleen.
Eli tÀhÀn kuuluu kÀyttÀÀ mahdollisimman kypsiÀ, niitÀ kunnolla tummuneita banaaneita.
TÀmÀ banaanikakku on vegaaninen, siis myös maidoton ja munaton, koska meidÀn poikamme ei voi niitÀ syödÀ. Mutta sitÀ ei maistaessa arvaa! :)
Banaanikakku (maidoton, munaton, vegaani)
5 dl vehnÀjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivÀÀriÀ
0,5 tl kardemummaa
2 dl kauramaitoa
2 isoa, tummunutta banaania
3/4 dl rypsiöljyÀ
LÀmmitÀ uuni 175 C
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa keskenÀÀn. LisÀÀ kauramaito, muussatut banaanit ja öljy.
Voitele ja korppujauhota esim leipÀvuoka tai muu kakkuvuoka. LevitÀ taikina ja paista kakkua alimmalla tasolla n. 50 min
Irrota vuoasta.
Anna hetki jÀÀhtyÀ.
Kuorrute
1 prk Oatly pÄmackan maustamaton levite
1 pkt tomusokeria
(pari pisaraa sitruunamehua)
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenÀÀn. Sitruunanmehu ei ole vÀlttÀmÀtöntÀ. Jos kuorrute meinaa olla liian löysÀÀ, se jÀmÀköityy jÀÀkaapissa
LevitÀ jÀÀhtyneen kakun pÀÀlle.
Parasta tÀÀ on mielestĂ€ni heti tĂ€ssĂ€ vaiheessa kahvin kanssa đ
Kannattaa kokeilla! Helppo ja maukas herkku vaikka joulun pyhiin.
tiistai 3. joulukuuta 2019