Mä oon testannut nyt tästä reseptistä niin monta versiota, että meillä lapset jo tunnistaa kotiin tullessaan jos muffinssit tuoksuu :'D Remu huusikin tänään ovella: jee, täällä tuoksuu muffinssit!

Ollaan tehty näitä lasten kanssa yhdessä ja olen tietysti tehnyt ilman heitäkin.

Resepti on helppo ja nopea.
Tää sai alkunsa supersuosituista banaani-suklaamuffinsseista. Muistaakseni joku kysyi, millä voisi korvata banaanin, kun lapsi oli allerginen sille. Siitä tuli mieleeni porkkanaversio.
Kokeilin varmaan viittä-kuutta erilaista versiota, mutta tää oli ehkä parhain. Ystäväni mielestä jokainen kerta oli tosi hyvä :'D

Ensimmäisenä porkkanamuffinssien reseptin versio, jonka teen vehnäjauhoilla.
Toisena löytyy gluteeniton versio porkkanamuffinsseista, ja täytyy sanoa että tämä ei ainakaan häpeile vehnästä tehdylle.
Banaanijauhe antaa makean, vähän ruismaisen maun, ja tummemman värin. Mutta tosi hyviä molemmat!
Käytän kuorrutteena Påmackan kauratuorejuustosta ja tomusokerista tehtyä sekoitusta. Jos tämä Påmackan ei sovi (se on matala gluteenipitoisuuksinen) niin tekisin kuorrutteen tilkkasesta vedestä ja tomusokerista ja ihan pikkaisen sitruunasta puristaisin mehua sekaan.
Porkkanamuffinssit onnistuvat paperivuokiin tehtynä, tai muffinssivuoalla. Minä olen tehnyt molemmilla tavoilla. Jos teet metallivuokaan, niin muista öljytä kolot hyvin ettei muffinssit tartu.
Minä käytin irroittamiseen apuna hiukan ohutta veistä, niin sai nostettua sieltä kolosta pois.
Tai laita paperiset vuoat koloihin, ja sitten vasta taikina, se on helpoin tietysti :)
Helpot ja nopeat porkkanamuffinssit
12 kpl n 30 min valmistusaika
4 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus inkiväärimaustetta
ripaus suolaa
1 tl mehua suoraan sitruunasta
2 pienehköä porkkanaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
Laita ainekset kulhoon, sekoita haarukalla hyvin sekaisin.
Taikinan kuuluisi olla paksun puuron tyyppistä. Lisää hiukan vettä tilkkanen kerrallaan, jos tuntuu liian paksulta.
Lusikoi taikina joko paperivuokiin tai muffinssivuokaan, joka on öljytty.
Paista reilu 10 minuuttia, kunnes porkkanamuffinssit alkavat hiukan ottamaan väriä reunoihin. Liikaa paistamalla menetät mehevyydessä :)
Kuorrute:
1/2 prk Oatly Påmackan maustamaton tuorejuusto
1/2 tl sitruunamehua
1/2 pkt tomusokeria
sekoita nämä keskenään, kuorruta kun muffinssit jäähtyneet.
Gluteenittomat porkkanamuffinssit
3 dl mantelijauhoa
1 dl makea banaanijauhe
2 dl sokeria
1 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus inkiväärimaustetta
ripaus suolaa
1 tl mehua suoraan sitruunasta
2 pienehköä porkkanaa
1 dl rypsiöljyä
vähän vajaa 1 dl vettä
Valmistus samalla tavalla, kuin ylempänä ohje :)
Nämä ei kohoa ihan yhtä lailla kuin vehnällä, mutta ei häviä todellakaan koostumuksessa. Ihan todella pehmeä mutta pysyy hyvin kasassa. Paistoaika noin 10 minuuttia.
Taikina oli hiukan löysempää kuin vehnäjauhoversiossa, mutta se ei haitannut mitenkään.
Toivottavasti tykkäätte! Me ollaan ihastuttu näihin :)