Lifestyleblogi

Porkkana- halloumi- pihvit, nopea ja helppo resepti

Tämä helppo ja nopea porkkana- halloumi- pihvi maistui meillä niin hyvin, että laitan heti reseptin jakoon eteenpäin :) 



Tästä porkkana - halloumi - pihvien reseptistä tulee noin 8 kpl pihvejä, mutta itse tein pari kappaletta kerrallaan, koska meillähän ei koko perhe pysty syömään näitä, kun muutamalla on kananmuna-allergia. 



kasvispihvit



Oon aina tosi iloinen, kun löydän itselleni uuden helpon ja nopean kasvisruuan, koska no, ruuan teko on välillä liian helppo skipata. Niinpä tällaiset nopeat arkiruuat on ihania! Ja vaihtelu aina tervetullutta :) 



kasvispihvit



Porkkana- halloumi-pihvien kanssa söin itse eilen spagettia pestolla, ja tänään täytettyä tuorepastaa pestolla maustettuna. Lisukkeeksi kävisi varmaan hyvin myös tsatsiki tai muut kermaviilipohjaiset kastikkeet. 



Itse googlettelin eri ohjeita ja päädyin Pippurimylly- blogin ohjeeseen, johon itse sitten tein pieniä muutoksia.



Porkkana- halloumi-pihvit 8 kpl



3 isohkoa porkkanaa 

1 pkt halloumia

 2 kananmunaa

1 valkosipulin kynsi

pieni pala tuoretta inkivääriä (noin 0,5 cm pituudelta)

mustapippuria rouhittua

1 rkl sweet chili-kastiketta 

3/ 4 dl korppujauhoja

Öljyä paistamiseen



Raastoin porkkanat semi-karkeaksi, eli ei ihan hienoimmalla raastimen terällä eikä sillä kaikista karkeimmalla :) Samalla raastoin halloumin, joka murentui tietysti koko ajan, mutta ne palat sitten vain sormien välissä murskailin massaan sopivaksi. 



Lisää kananmunat ja mausteet, korppujauhot. Sekoita. Jos jaksat niin anna hetki massan vetäytyä! Voi paistaa hetikin. Itse en huomannut eroa yön yli seisseessä massassa ja heti paistetussa.






Muotoilin pihvi kerrallaan kämmenien välissä, tiiviiksi puristellen. 



Sitten hellävaraisesti käännellen pannulla, kovaa kohtelua nämä ei kestä :) Paistelin puolivälin ja noin 70 % teholla, vähän sen mukaan miten näytti väriä ottavan, mutta turhaa kääntelyä kannattaa vältellä koska pihvit ovat hauraita. 



Saavat ottaa hyvän värin pintaan! :) 



Johtuen halloumin rasvaisuudesta nämä ei ole kovin kevyitä kasvispihveiksi - yhdessä on noin 7,5 g rasvaa ja 6 g proteiinia. 



Suosittua