Lifestyleblogi

Ilmainen pääsiäisen pakopeli lapsille

Kokeilin tehdä lapsille tällaisen nopean diy- pakopelin ja jaan sen teillekin, jos tästä olisi iloa jollekin!

Meidän lapset ei ole ennen tehnyt pakopelejä, joten pidin tämän tosi simppelinä. Eikä ketään lukita mihinkään :) 

Eli tämän lasten pääsiäisen pakopelin ideana on, että tulostat nuo vihjelaput, ja annat ensimmäisen heille. Siinä on kuva kengästä, joka vihjaisee seuraavan vihjeen löytöpaikasta. Viimeisenä (saunassa) on pääsiäismunia. Matkalla vihjeitä löytyy peilin luota, tyynyjen luota, kengän luota, ruokapöydän tuolien alta ja joku lukittava rasia olisi hyvä siihen peilin luo. 

Samoin lihavoin kirjaimet K E N K Ä mutta kuva on vihjeenä sitä varten, että lukutaidotonkin lapsi voi arvata seuraavan vihjeen löytöpaikan. 

 Seuraava vihjelappunen tulisi siis löytyä kengän luota, ja sieltä löytyy myös tyynynpäällinen. 

Tämä tyynynpäällinen vihjaa lapsille, missä seuraava vihje voisi olla, eli heidän tulee hoksata juosta katsomaan tyynyjen luota (sohvatyynyn päällinen ohjaisi sohvatyynyjen luo ja jos tavallinen tyynynpäällinen, se ohjaa lapset katsomaan sängystä) Seuraava lappu siis löytyisi tyynyn alta. 

 Sieltä löytyisi muutama minipääsiäismuna, ja seuraava vihje. Tämä vinkkaa katsomaan ruokapöydän tuolien alta, ja sinne olet teipannut seuraavan vihjelapun ja avaimen. 

 Avain voi olla mikä vaan avain, eli käytä vaikka pyörän lukkoa ja avainta tai vaikka piirrä avain. Vihje vie tällä kertaa kurkkaamaan peilin luota, eli vie seuraava vihje ja avattava "arkku" tai mikä tahansa, mihin avain ja lukko voisi olla sopiva laittaa, peilin luo. 

 Kun lapset saavat avaimella avattua lukitun rasian, sieltä löytyy viimeinen vihje. Tässä minulla on kirjaimet S A U N A ja ne on tarkoitus leikata erillisiksi. 

Lapsien tulisi miettiä, mikä sana niistä muodostuu. 

Jos sinulla on isompia lapsia, voit keksiä jonkun muun sanan (pidemmän) tai jos sinulla on ihan pieniä lapsia, voit käyttää tuota tulostettavaa saunan kuvaa. 

 Eli viimeinen vihje olisi sauna, ja siellä löytyisi lopulta "pääpalkinto" eli isommat suklaamunat tai mikä se teidän lasten kohdalla onkaan :)Leikkaa nämä kirjaimet ja lapsen tulee selvittää munien paikka

Tai voit tulostaa kuvan jos lapsi ei osaa vielä lukeaJa tässä vielä simppelimpi malli jos tulostukseen A4 on helpompi!

Suosittua