Lifestyleblogi

Saukonojan laavulla

 Saukonojan laavu on uusi, upea laavu Saukonojan entisen koulun takana. Laavulle on helppo mennä lastenkin kanssa, koska autolta on vain lyhyt siirtymä laavulle, vasta rakennettuja kuntoportaita pitkin.


Jos vaikka hiihtolomalla kaipaa paikkaa pienelle happihyppelylle, niin tässä yksi hyvä vaihtoehto! Meillä Turun seudulla ei tällä hetkellä ole lunta hiihtotarpeisiin asti, joten lomailijoiden on keksittävä muuta puuhaa :)


Saukonojan laavun parkkipaikka löytyy reilun sadan metrin päästä kuntoportaista, eli liikuntapaikan parkkipaikka. Me jätimme auton kaukalon toiselle puolelle, eli ei koulun pihaan. Koulu on yksityisessä omistuksessa nykyään ja hyvä huomioida toisten kotirauha. 


 Kuntoportaat ja laavun on rakennuttanut Saukonojan kyläyhdistys, mutta he toivottavat kaikki tervetulleeksi. Käythän kurkkaamassa laavulle saapuvan ohjeet Saukonojan kyläyhdistyksen sivuilta!


Laavu on iso, tulipaikka toimiva. Istumapaikkoja on reilusti ja puitakin oli jonkun verran, mutta kannattaa mahdollisuuksien mukaan tietysti ottaa omansa mukaan. Varsinkin, kun autolta ei ole pitkä matka kantaa puita, niin jos vain kotona on polttopuita, ota omat mukaan! :) Näin varmistat polttopuiden saannin ja toisaalta saat varmasti kuivat puutkin. 


Me oltiin liikkeellä kavereiden kanssa, lapsilla riitti leikkiä ympäröivässä metsässä. Laavu on kallion päällä, joten varsinkin pieniä lapsia tarvitsee tuolla varmasti vahtia tarkasti. 

Paisteltiin nakit ja makkarat, mukana oli lapsille lämmintä mehua ja aikuisille kahvia. Jälkiruuaksi paahdettiin vaahtokarkkia :) Aika mukavaa. Laavulta on varmasti kirkkaina öin upeat näkymät tähtitaivaalle.


Muistathan aina ottaa omat roskat poistuessasi mukaasi, retkeiletpä missä vain :) Lähtiessä reppuun mukaan vaikka yksi ylimääräinen muovipussi, johon roskat lopuksi ja sitten se mahtuu sinne reppuun myös paluumatkalla :)


Laavu löytyy osoitteesta Saukonojantie 507, Lieto. Kiitos vielä laavusta paikallisille! Hieno paikka. 

Suosittua