DIY Kuivakukka asetelma seinälle

 Tein tällaisen asetelman kuivakukista seinäkoristeeksi! Tekeminen oli loppujen lopuksi tosi helppoa, joten jos yhtään kiinnostelee, niin kannattaa kokeilla :) 

Tekemiseen minulla meni muutama tunti. Ensin tein vähän kokeilevan asettelun, että näen miltä se voisi näyttää ja minkä kokoiseen asetelmaan kukat riittää. Aion itseasiassa hakea vielä muutamia kuivaheiniä lisää, mutta tykkään tästä jo nyt niin paljon, etten malta olla esittelemättä! :)
Tarvitset tietysti laajan valikoiman kuivakukkia ja heiniä. Lisäksi kanaverkkoa. Minä kyselin kanaverkkoa kavereilta ja paikallisesta roskalavaryhmästä, koska palan ei tarvitse olla iso. Onneksi kaverilta löytyi, kiitos Jenna! 


Pala taitellaan halutunlaiseksi ja muotoillaan. Itse taittelin vielä nurkista vähän venemäiseen muotoon. Mutta sitä voi vielä seinälläkin muotoilla. Käytin muotoillessa hanskoja ja pieniä sivuleikkureita. 

Kiinnitin kanaverkkoon tuollaisen puisen kranssipohjan. Se on kaunis, ja toimii tässä myös ripustimena. Jos ei sellaista halua käyttää, niin voi laittaa ripustimeksi vaikka haluamanlaistaan nyöriä tms. 


Katsoin Pinterestistä monia tyylejä tällaisille seinäkoristeille, jotta saan inspiraatiota siitä, millaisen tyylin haluan. Sitten aloin vaan asettelemaan!


Aloitin isoimmista heinistä, ne laitoin pohjalle siipimäisesti eri suuntiin. Välillä on hyvä tarkastella muutaman askeleen päästä. Ja ei hätää, jos meneekin väärään suuntaan niin on helppo purkaa ja alkaa tehdä uudelleen :) 

Eli tässä en itse kiinnittänyt niitä millään sen kummemmin, vain katsoin että ne menee kanaverkon rei'istä niin, että ovat tukevasti ainakin parin reiän kautta. 


Vahvat heinät laitoin yksi kerrallaan, mutta kun siirryin noihin ihan hentoisiin kuiviin kukkiin, niistä tein aina pieniä, varresta sidottuja kimppuja ja laitoin pikku kimppu kerrallaan. 

Lopuksi, kun olet tyytyväinen teokseesi, leikkelet ylimääräiset pituudet. Mun mielestä tuli kaunis, mies sanoi että "aika tuollainen.. pörröinen. " :D 


Suosittua