Lifestyleblogi

Mielenkiintoinen Lotikon kellari Marttilassa - päiväretkikohde lasten kanssa

 Heippa taas! 


Eilen oli taas kerran upea syyspäivä retkeilylle. Jostain törmäsin Marttilan (Korven) Eräreitistön Lotikon Kellari - nimiseen paikkaan. Näytti kuvissa olevan ihan mielenkiintoinen kohde rotkoineen, joten ei muuta kuin auto alle ja menoksi. 




Googlen perusteella saatiin osoitteeksi Ruskolaistentie 544, mutta siinä kohdassa ei löydetty mitään opasteita mihinkään, joten googleteltiin lisää ja opastettu reitti löytyi Palaisen Uimarannalta. Uimaranta näytti jo itsessään tosi kivalta, kunnostettu vähän aikaa sitten ja tänne voisi hyvin tuoda lapset ensi kesänä pulikoimaan! 






Palaisen uimarannalta lähti selkeästi merkitty (siniset maaliläiskät puissa) reitti. Reitti oli osoittain huonokuntoinen, eli oli hyvinkin upottavia kohtia näin lokakuussa ja pitkospuut on ilmeisesti joko työn alla tai jäänyt kokonaan kesken. Joten vedenpitävät kengät matkaan! :) 


Lapsilla oli ajoittain vaikeuksia löytää sellaisia kohtia, ettei jalka uppoaisi. 


Matkaa Palaisen uimarannalta Lotikon Kellarille eli rotkolle oli reilut 2,2 km. 








Hihna on poistettu kuvankäsittelyllä, koira ei käynyt juomassa ilman hihnaa :) 








Palaisen uimarannan suunnasta tullessa yhdessä kohtaa oli jyrkkääkin kiipeämistä, eli en suosittele reittiä, jos on huonompi kuntoinen jollain tavalla. Lapsistamme 6 ja 8 vuotiaat meni helposti, mutta 4 vuotta täyttävällä joko puuttui motivaatio tai väsymys painoi, mutta hän suurimmaksi osaksi rasitti isänsä olkapäitä tuolla reissulla. 



Evästelyt suoritettiin Lotikon Kellarille päästyämme. Sieltä löytyi puucee ja laavu nuotiopaikkoineen. En tiedä, olisiko ollut myös puita, en etsinyt isommin mutta ei ainakaan heti silmään pistänyt. Meillä oli eväsleivät ja kaakaota, joten ei tehty tulia tällä kertaa. Laavu oli hyväkuntoinen ja kelpaisi vaikka yöpaikaksi.


Sitten tutustuttiin rotkoihin. Useamman kymmentä metriä pitkätrotkot oli tosi kapeita, aikuisella miehellä vähän taisi jännittää, mahtuuko menemään. Rotkon pohjalla oli taas hyvin märkää joten taas vaarana kastella sukkansa. Mutta kiva, mielenkiintoinen seikkailupaikka oli! 





Pimeä meinasi takaisin lähtiessä yllättää. Kuljimme samaa reittiä takaisin Palaisen uimarannalle, ja lopussa jouduimme jo käyttämään vähän lisävaloakin, ettei lapset kompuroi juurakoissa.


Kiva paikka, kannattaa käydä! Aina mukava löytää tällaisia. 


Tulepa seurailemaan instassa: 







Suosittua