Kokemukset syyslomalta: Millaista oli Holiday Clubin esittelylomalla, risteilyllä koronan jälkeen, Särkänniemen Karmivassa Karnevaalissa ja Rannikon Halloween Kurpitsa- tapahtumassa!

 Noniin, moikka taas! Aattelin yhdellä kerralla kertoa kaikesta, mitä syyslomalla puuhattiin. 


Aloitettiin loma Holiday Clubin halvalla esittelylomalla. Eli sellaisella, tiiätte varmaan: Saatte halvalla loman Holiday club kylpylässä koko perheelle, kun perheen aikuiset käy kuuntelemassa sen Holiday Clubin esittelyn, joka kestää yleensä muutaman tunnin. Me ei olla ennen oltu sellaisella, halvan loman perässä mentiin! :) Kaksi yötä Holiday Club Saimaalla koko perheelle, plus vapaa kylpylän käyttö oli 80 euroa. Eli tosi edullinen. Bongasin sen netistä, näistä mainoksista joita koko ajan pyörii. Moni on kysynyt kokemuksia siitä esittelystä - onko ihan pakkomyyntiä jne. Ei ollut! Lapsille on tuolla Saimaan kylpylässä hoitohuone, jonne heidät jätetään lastenvahdin kanssa. Sillä välin me kuunneltiin 1,5 sitä esittelyä, ja lopuksi sanottiin tarjoukselle, että kiitos mutta ei kiitos. 

Ihan mielenkiintoinen oli kuulla, miten se pistejärjestelmä toimii. Olen kyllä kuullut monilta, että on ollut pakkomyyntiä tai kestänyt  tuntia.. Meidän kohdalla ainakin ihan hyvin meni kaikki! :) 


Käytiin kylpylässä (oli tosi kiva!), Angry Birds- aktiviteettipuistossa ja Lappeenrannassa syömässä. Lappeenranta on ihan lähellä tuota kylpylää, niin piipahdettiin siellä. Tämän reissun jälkeen kävimme piknik - risteilyllä lasten kanssa. Minä ja lapset saimme seuraa ystävistä. Lähdimme Turusta, eli Amorella oli aamulaiva ja Maarianhaminassa vaihto Gracelle. 


Ohjelmaa oli aamusta iltaan tarjolla. Ei tarvinnut olla hetkeäkään "toimettomana", eli ei päässyt tulemaan tylsää. Laivalla oli joillain maskeja päällä, mutta ei se korona- aika siellä oikein muutoin näkynyt, paitsi ai niin; pallomeri oli suljettu.  Mutta ei sitä edes osattu kaivata. Lapsille oli mm. limbokilpailua, taikuri esitys mennen tullen, Ville Viikingin treffaamista ja leikkipaikat auki.  Kaikin puolin hyvä reissu, suosittelen lämpimästi kaikille, jotka on kaivannut laivalle menoa koronan jälkeen. Maskin käyttäminen ei ollut pakollista, eikä rokotustodistuksia kysytä. (Näistä asioista olette kyselleet)Perjantaina menimme Särkänniemen Karmivaan Karnevaaliin, johon olin saanut muutaman rannekkeen. Ollaan käyty siellä jo monena vuonna, ja meidän lapset tykkää tapahtumasta tosi paljon! Särkänniemessä on tuolloin tavallaan kahteen jaettu alue: on pienempien puoli, jossa ei näy zombeja. Sitten isompien puoli, jossa illan mittaan voi bongailla aika hurjiakin olentoja.


Jos on ihan pieniä lapsia tai tulee herkästi uniin, ei kannata sinne zombipuolelle mennä. Zombiet on siellä alueella, jossa on muutoinkin niitä laitteita, joihin pienet ei edes pituusrajoitusten vuoksi pääsisi. Eli zombien takia ei sinänsä menetä mitään. 


Zombien lisäksi Karmivassa Karnevaalissa on esimerkiksi hienoja esityksiä, musiikkia, Karkki ja Kepponen - kierrosta ja tietysti upea koristelu. Suositus tälle tapahtumalle! Lauantaina piipahdettiin Salossa. Lähdettiin iltapäivästä matkaan, käytiin ystäväperheen kanssa Salon parhaassa leikkipuistossa eli Salon perhepuistossa ulkoilemassa. Sieltä löytyy tosi monipuolisesti laitteita, kannattaa käydä pienten kanssa. Sen jälkeen käytiin syömässä ja lähdettiin kohti Rannikon Puutarhan Halloween - tapahtumaa. Rannikon puutarha halloween

Me tähtäsimme auringonlaskun aikoihin, eli kuuden jälkeen paikalle, jotta tuhat kurpitsaa loistaisi pimeässä kauneimmillaan. 


Tapahtumasta voi lukea lisää esimerkiksi täältä. Suosittelen lämpimästi vaatetta mukaan ja jos menet viikonloppu- iltana, myös hyviä hermoja. Koska paikalla voi olla tuhat muutakin, parkkipaikkoja joutuu etsimään ja liikenne etenee etanan vauhtia. 


En tiedä onko siellä vessoja missään tarjolla, mutta on esim glögimyyntiä, jotain syötävää myynnissä ja tietysti voit ostaa upeita kurpitsoja! 


Arkena ja valoisen aikaan ei varmasti ole niin paha ruuhka. Mutta tämä ilmainen tapahtuma on kaikin puolin mukava ja hienoa työtä! Suositus.Näin sujui meidän syyslomamme, vauhdikkaissa merkeissä. Kotonakin ehdittiin jonkin verran olla, mm. leikkimökkiä on saatu eteenpäin. Siihen on nyt laitettu ikkunapleksi paikalleen ja maalia saatu pintaan :) Hyvää syyslomaa kaikille koululaisille :)  

 

Sisustussuunnitelmia

Sisustus on joka päivä mielessä. Johtuu varmaan siitä, kun kattelen tätä huushollia melkeinpä 24/7, eli liikaa :D Huomaa ajattelevansa, että tuonkin kohdan voisi tehdä toisin. Mikään ei ole vielä edennyt edellisen postauksen jälkeen, mutta viikonloppuna mieheni maalaa Remun huonetta ja ajattelin, että voisimme piipahtaa Ikeassa. Olen nimittäin alkanut kaivata TV:n alle tasoa. Siihen saisi laitettua kukkasia ja muuta sisustustavaraa :) TV:n alla on nyt vain tyhjä seinä, että sinänsä paikka löytyy kyllä. Etukäteen olen katsellut tätä Ikean Bestå yhdistelmää, mutta ilman jalkoja toimisi varmaan parhaiten meillä. Pitää vielä mittailla ja käydä katsomassa livenä :) 


Kuva linkitetty Ikean sivuilta, toi on ilmeisesti uutuuksia tältä syksyltä. Muitakin uusia ovivaihtoehtoja oli! 


No, tää jää viikonlopulle koska en lähde lasten kanssa sinne keskenäni katselemaan :)

Kodinhoitohuoneen tapettia pohdin, enkä ole päässyt siinä eteenpäin. Hankala juttu, koska se on iso seinä ja en halua kyllästyä tapettiin. Olohuoneeseen ollaan etsitty sopivaa verhokangasta.. Siinä vielä onnistumatta :D 


 Nyt iltapalan tekoon ja Love islandia katsomaan :) 

Suomen Kaunein Koti- finaalissa ollaan!

 ISO KIITOS kaikille teille viesteistä! Olihan se aika iso yllätys, ja pienestä kiinni, että meidän koti pääsi finaaliin. Ohjelmaan osallistuminen oli kokemuksena kiva, ja tietysti nämä teidän viestit ja kommentit on ollut ihana, iso plussa.


Jotenkin tosi hassua oli nähdä oman koti korkeammasta näkövinkkelistä kuin sitä itse katselen 165 senttisenä. En muista minkä pituinen kuvaaja oli (enkä muista kenenkään kasvojakaan siltä päivältä, varmaan jännitin niin paljon :D) mutta näen, että koko koti on korkeammalta kuvattu kuin mun näkökulma :D Se vaikuttaa aika paljon! 


Koko ohjelma ihania koteja täynnä, ei voi muuta sanoa. Vaikka ohjelma on nyt ohi, kodin sisustaminen jatkuu. Ei kai se ikinä valmiiksi tule :)


Kotona on jo tuon toukokuisen kuvaamisen jälkeen moni asia muuttunut: Tildan huoneessa on vaihtunut kalusteita ja järjestys, seuraavaksi maalataan Remun huonetta ja kodinhoitohuoneeseen ajattelin tapettia pitkälle käytävälle!


Mitäs kivaa sitten keksisi? Jotain pientä jännitettävää on aina kiva elämässä olla :)  

Suosittua